• DOLAR 32.569
  • EURO 34.713
  • ALTIN 2412.04
  • ...
Diyarbakır'da zabıtalar maske denetimlerini sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, İçişleri Bakanlığı'nın 81 il valiliğine Coronavirus denetimleri kapsamında gönderdiği genelgeye istinaden kentteki toplu taşıma ve alışveriş merkezlerinde maske denetimleri yaptı. Ekipler, denetimlerde salgının hala tehlikeli boyutta sürdüğünü belirterek vatandaşların ve esnafın kurallara uyması için uyarılarda bulundu.

Toplu taşıma araçları ve AVM'ler denetlendi

Zabıta ekipleri, vatandaşların yoğun olarak kullandığı duraklarda toplu taşıma araçlarını denetledi. Toplu taşıma araçlarında belirlenen yolcu kapasitesinde taşımacılık yapılıp yapılmadığı ve araç içinde şoför ile yolcuların maske kullanımını denetleyen zabıta ekipleri, günlük yapılan dezenfektan belgesini de kontrol etti. Ekipler, mevzuat dışında yolcu taşımacılığı yapan toplu taşıma araçları hakkında cezai işlem uyguladı.

Kentteki alışveriş merkezlerinde de denetimler yapan zabıta ekipleri, tek tek tüm mağazaları gezerek Covid-19 salgınına karşı alınan önlemleri inceledi.

Zabıta ekipleri, AVM çalışanları ile alışveriş yapan vatandaşlara maske ve sosyal mesafe kurallarını hatırlatarak uyulmasını istedi. Ekipler, kurallara uymayan işyerlerinde uyarılarda bulunarak durum tespit tutanağı tuttu. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir