• DOLAR 32.345
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2321.082
  • ...
Batman`da KMM Şubat ayı toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Batman Küçük Millet Meclisi, Şubat Ayı Ön Yargılar Giremez toplantısını, Batman Belediyesi Meclis salonunda 13.00-16.00 saatleri arasında Batman kMM Girişimcisi Cuma Gülcü`nün moderatörlüğünde gerçekleştirdi.
 
Toplantıya Batman`daki bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri katıldı.
 
Meclis toplantısının gündemi Batman`da sayısı artan dilenci ve İmralı görüşmeleri oldu. kMM Girişimcisi Cuma Gülcü, mülteci çocuklarının dilencilik yapmalarını engellemek için, Van depreminde nasıl seferberlik başlatıldıysa mülteciler içinde Batman`da seferberlik başlatılması gerektiğini dile getirdi.
 
Toplantıya katılan STK temsilcileri de, mültecilerin kötü koşullarda yaşadıklarının herkes tarafından bilindiğini ve buna bir çare bulunması gerektiğini dile getirdiler. Belediye ile birlikte Valiliğin desteğiyle mülteciler hakkında sistemli bir çalışmayla iyi imkanların sağlanması gerektiğini öneren STK temsilcileri, "Aksi halde bu gidişat iyi değil. Ve daha büyük sorunlarla karşılaşabiliriz. Varoş semtlerde yaşayan mülteciler yerli halkı etkiler ve çocuklara kötü örnek teşkil eder" şeklinde konuştular.
 
Eğitim Bir Sen Şube sözcüsü Onur Güneş, konuşmasında daha önce sokakta yaşayan çocukların, madde bağımlılarının ve kötü alışkanlıkları olan çocuklar için bir komisyon kurulması gerektiğini dile getirdiklerini belirterek, "Aynı şekilde Suriye`den, Afganistan dan gelen mülteciler içinde bir komisyon kurulup sistemli bir şekilde yardım çalışmaları başlatılmalıdır" dedi.
 
Daha sonra İmralı görüşmeleri konusu ele alındı. Süreçle ilgili yapılan değerlendirmelerde, diyalog sürecine destek verilerek sürecin sonuca ulaşması için Anayasal güvenceye alınması gerektiği ifade edildi. Ayrıca hazırlanacak Anayasanın da evrensel hukuk normlarında bir Anayasa olması gerektiği kaydedildi.
 
Toplantı sonunda daha önce hazırlanan sinevizyon sunumla toplantı sona erdi.
(M.Ata Doğu-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir