• DOLAR 32.5
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2436.413
  • ...

EKONOMİ SERVİSİ

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), İslami kurallara uygun faaliyet gösteren bir sigorta (tekafül) şirketi kurmak hazırlıklara başladı. Dünya’nı haberine göre; Hazine Bakanlığı’na başvuruya hazırlanan MÜSİAD’ın sigortada ilk olarak kendi üyelerini hedef kitle olarak gördüğü, ardından da tüm Türkiye’de yayılmak için bir çalışma başlatacağı öne sürülüyor. Katılım sigortacılığında da faaliyet göstermesi beklenen şirketin gerekli izinler ve onay alınması halinde yılsonuna kadar faaliyete başlaması bekleniyor. Şirketin sektördeki yerli sermaye payını artırması bekleniyor.

60 BİN İŞLETMEYİ TEMSİL EDİYOR

11 binden fazla üyeye sahip olan MÜSİAD, 60 bine yakın işletmeyi temsil ediyor. Bu işletmelerde yaklaşık 1.8 milyon kişi istihdam ediliyor. Yurtiçinde 89 irtibat noktası bulunan MÜSİAD, yurtdışında 95 farklı ülkede toplamda 225 nokta ile hizmet veriyor.

KARZ-I HASEN SANDIĞI VARDI

MÜSİAD’ın kendi bünyesinde yönettiği ve sandığa dahil olan üyelerden her yıl 550 – 600 TL aidat topladığı bir karz-ı hasen sandığı bulunuyor. MÜSİAD, dernek üyesi olan kişilerin birbirlerinin arasında dayanışma ve yardımlaşmayı arttırmak, zora düşen üyenin ihtiyacını bu sandıktan gidermek, üyenin ölmesi halinde geride kalan ailesine yardım edebilmeyi hedefliyor.