• DOLAR 32.541
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2488.855
  • ...
Genç`te `İlacınla İlacım Olur musun` kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Genç Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilaç israfını önlemek, boşa giden kaynakların insanlık yararına kullanılmasını sağlamak ve toplumlar arası dayanışma ile Türkiye sevgisine katkıda bulunmak amacıyla `İlacınla ilacım olur musun-\" kampanyasının başlatıldığı belirtildi.

 

Kullanma tarihi geçmemiş ve kullanılmayan ilaçların sınıflandırılarak Suriye gibi insanlık dramının yaşandığı yerlere ulaştırılacağı ifade edildi.

 

Yapılan açıklamada, \"Ülkemizde sağlık alanında son yıllarda çok güzel atılımlar oldu. Geçmişte sağlık hizmetlerine ulaşım çok zor ve pahalıydı. Paran olmadığı zaman ilaç alınamıyordu. Gerekli tedavi ise yaptırılamıyordu. Yanlış bile olsa komşudan ilaç bile alınıyordu. Günümüzde ise sosyal devletin gereği olarak herkes sağlık hizmetlerinden en güzel şekilde yaralanabiliyor. Gerekli ilaca rahatlıkla ulaşabiliyor. Ülkemiz ilaç üreten ülke değil, ilaç ithal eden bir ülke konumuna geldi. Bu durumun ekonomik boyutuna da bakmak gerekir. Ülkemizde ilaca harcanan para yaklaşık olarak 17 milyar liradır. Bu ilaçların yüzde 45`i kullanılmadan çöpe atılıyor. Yani 7 milyar 650 milyon lira çöpe gitmektedir\" belirtildi.

 

Projenin bir diğer amacının da, öğrencilere tasarruf, yardımlaşma ve dayanışmanın önemini anlatmak, bağış yapılan yerlere ise dertleriniz, dertlerimizdir mesajının vermek olduğu ifade edildi. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir