• DOLAR 32.381
  • EURO 35.03
  • ALTIN 2325.833
  • ...
İlkokul öğrencilerine polis kimliği!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA - Adana polisinin Yüreğir İlçesi Güzelevler Mahallesindeki Prof. Dr. Salih Öven Çolakoğlu İlköğretim Okulunda okuyan öğrencilere dağıttığı `Polis Kimliği` ailelerin tepkisine sebep oldu.


Polisin yaptığı uygulamanın çocuklarını küçük yaştan itibaren `muhbir kişilikli` olarak yetiştirilmeye dönük yapıldığını savunan aileler, bunun yanlış bir çalışma olduğunu ve kendilerinden izin alınmadan yapılmasını doğru bulmadıklarını söylediler.


Prof. Dr. Salih Öven Çolakoğlu İ.Ö.O`nda okuyan iki çocuğuna kendisinden habersiz `Polis Kimliği` verilmesine tepki gösteren Mehmet Emin Y. İsimli veli; \"Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından okulda okuyan öğrencilere, ailelerinin izni alınmadan `Polis Kimliği` dağıtılmış. Polis, oğullarım Nasrullah (7) ve Musab (8)`a da bu kimlikleri vermişler. Bizden izin alınmadan yapılan bu uygulamayı çok yanlış buluyorum. Bu 6-7 yaşındaki çocuğa verilebilecek bir şey mi? Bu adeta çocuklarımızı, daha küçük yaşta muhbirliğe, mitliğe hazırlamak için yapılmış. Polis bunu hangi kanuna göre yapıyor? Bu kimin izniyle yapılıyor? Buna başbakanlık, valilik nasıl izin veriyor?\" dedi. (Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir