• DOLAR 32.589
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2503.287
  • ...
Siyonistleşen işbirlikçiye  HALKLAR ÖFKELİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – ABD Başkanı Trump’ın açıkladığı BAE ve işgal rejimi arasında imzalanan normalleşme anlaşmasına tepkiler gelmeye devam ediyor. Aralarından Türkiye’nin de bulunduğu Kuveyt, Fas, Yemen, Tunus, Libya ve İran gibi İslam ülkelerinde öfkeli halklardan tepkiler çığ gibi büyüyor.

"FİLİSTİNLİLERE KARŞI AÇIK BİR SALDIRI"

BAE-işgal rejimi ilişkilerinin normalleştirilmesi yönünde varılan anlaşmaya Tunus'tan da tepki geldi. Normalleşme anlaşmasını şiddetle kınayan Nahda, anlaşmayı Arap ve İslam dünyasının resmi ve halk olarak ulaştığı ortak kararın dışına çıkmak, siyonist ve gayrimeşru yerleşimci sömürgecilerin yanında yer almak olarak kabul ettiğini açıkladı. Nahda, Filistin davasının yanında yer alan Tunus diplomasisine böyle tehlikeli bir adıma karşı açık bir tavır alınması çağrısı yaptı.

"BAE YÖNETİCİLERİ, SİYONİSTLERİN SUÇLARINA ORTAK OLDUKLARINI İLAN EDİYOR" 

Fas'taki Ulusal İslam Kongresi yayımladığı yazılı açıklamada, BAE yöneticilerinin takibata alınması ve siyonist teröristler gibi yargılanması çağrısı yaptı. "BAE yöneticileri, bu yaptıklarıyla siyonistlerin suçlarına ortak olduklarını ilan ediyor" denilen açıklamada, BAE'nin böyle bir anlaşmaya ilişkin hiçbir sıfatlarının olmadığı, Filistin adına söz etmeleri konusunda kimsenin onlara görev vermediği ve onların buna ehil de olmadıkları vurgulandı. 

Açıklamada, ümmetin tüm resmi ve halk oluşumlarına Filistin davasını destekleme çağrısı yapıldı. Ayrıca, BAE ile işgal rejimi arasında varılan normalleşme anlaşmasına herhangi bir destek ve onayın suç ve büyük bir ihanet olarak kabul edilmesinin zorunlu olduğu vurgulandı. 

AK PARTİ SÖZCÜSÜ ÇELİK'TEN İŞGAL REJİMİ-BAE ANLAŞMASINA TEPKİ

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, işgal rejimi ile BAE arasındaki normalleşme anlaşmasının işgal rejimi saldırganlığını meşrulaştıran ve bölgesel barışı tehlikeye atan bir girişim olduğunu belirtti.

FAS FİLİSTİN ULUSAL ÇALIŞMA GRUBU: "ACİL DİPLOMATİK TAVIR ALINMALI"

Fas meclisinde bulunan Filistin Ulusal Çalışma Grubu yaptığı yazılı açıklamada, BAE ile işgal rejimi arasında yapılan normalleşme anlaşması üzerine "acil diplomatik tavır alınmalı" çağrısında bulundu. Açıklamada, işgal rejimi-BAE arasındaki anlaşma "BAE liderlerinin resmi ihaneti" şeklinde nitelendirilirken, "Fas devleti bu büyük ihanete tüm kurumlarıyla gerekli siyasi ve diplomatik cevabı acilen vermelidir." ifadelerine yer verildi.

KUVEYT’TEKİ PARTİLERDEN İŞGAL REJİMİ-BAE ANLAŞMASINA ORTAK TEPKİ

Kuveyt'te bulunan "Arap Akımı", "Sivil Muhafazakarlar Partisi", "Adalet ve Barış Birliği", "Ulusal İslami İttifak", "Ulusal İttifak Birliği" , "Ulusal Bağlılık Birliği" ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'na bağlı "İslami Anayasal Hareket" (Hadas), BAE-işgal rejimi normalleşme anlaşmasına ilişkin ortak tepki açıklaması yaptı.

Siyasi hareketlerin internet sitelerinden yapılan yazılı açıklamada, "işgal rejimi ile normalleşmenin bir bakış açısı değil ihanet olduğunu ve siyonist varlığın tanınmasının Filistin'e, Filistin halkına, Arap ve İslam toplumlarına karşı işlenmiş bir suç olduğunu tartışmasız ilan ediyoruz." ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, işgal rejimi ile anlaşma projelerinin, pratikte, Yüzyılın Anlaşması olarak adlandırılan utanç anlaşmasının maddelerini tamamladığı ifade edildi.

İRAN CUMHURBAŞKANI RUHANİ'DEN BAE'YE 'HATADAN DÖNÜN' ÇAĞRISI

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile işgal rejimi arasındaki anlaşmaya tepki göstererek BAE'ye "hatadan dönün" çağrısında bulundu.

Ruhani, "Bunları uyarıyoruz. israil'e bölgede alan oluşturmayın. Aksi takdirde farklı bir karşılık bulursunuz." dedi. Anlaşmanın büyük bir hata ve ihanet olduğunu vurgulayan Ruhani, "Umuyorum ki, uyarıları dinler ve yanlış yoldan dönerler." ifadelerini kullandı.

"ONLARCA YILDIR SAVUNDUĞUMUZ HAYALİMİZİ ORTADAN KALDIRDI"

Libya Başkanlık Konseyi Üyesi Abdurrahman Şatır, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) işgal rejimi ile ilişkilerde normalleşme konusunda anlaşmaya varmasına ilişkin açıklama yaptı, "Onlarca yıldır savunduğumuz Arap Birliği hayalini ortadan kaldırdı" dedi.

Şatır, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, BAE-işgal rejimi anlaşması üzerine, "Bazı Arap liderler bu hayale (Arap Birliği) ihanet ettiler ve koltuklarını korumak için Arap Baharı'nı işgal rejimi ve Amerika'ya kurban verdiler" sözlerini kullandı.

YEMEN'DEKİ ISLAH HAREKETİ: "TARİHİ BİR SUÇ"

Yemen Islah Partisi Basın Dairesi Başkanı Adnan el-Adini'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, BAE'nin işgal rejimi ile yapmış olduğu anlaşmaya dair değerlendirmelere yer verildi.

Normalleşme yanlılarının Ortadoğu'da işgal rejimi ile yakınlaşmak için her şeyden vazgeçtiklerini belirten Adini, geride yıkılmış bir Arap milleti ve tek bir gücün eline bırakılmış Filistin davası kaldığını ifade etti. Adini açıklamasında, "Bu durum, normalleşmeyi tarihi bir suç haline getiriyor. Bu Yeni Doğu sistemini benimseyen rejimler utançtan başka bir şey elde edemiyor." ifadelerini kullandı.

HAİNLER BİRBİRLERİNİ KUTLADI

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Siyonist Netanyahu yaptığı yazılı açıklamada, "Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’ye ve Umman ile Bahreyn hükümetlerine BAE ile işgal rejimi arasında yapılan normalleşme anlaşmasına verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim." ifadelerini kullandı.

İşgalci Netanyahu ayrıca, söz konusu anlaşmanın “barış” çemberini genişleteceğini ve tüm bölgeye fayda sağlayacağını ileri sürdü. Ancak değil barış sükunet, yıkım ve katliamdan başka hiçbir şey getirmeyeceği malumdur.

Hainler güruhu Mısır, Bahreyn ve Umman anlaşmanın açıklanmasının ardından Siyonist Netanyahu’yu aramış ve tebrik etmişlerdi.

Siyonist Rejimin sözde Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise İşgal rejiminin sözde Washington Büyükelçisi Ron Dermer ile hain BAE’nin Washington Büyükelçisi Yusuf el-Uteybe’nin söz konusu anlaşmaya varılması konusunda önemli rol oynadıkları belirtildi. Açıklamada, Siyonist Netanyahu’nun Dermer ile Uteybe’ye özellikle teşekkür ettiği vurgulandı.

Gün gelir hesabı sorulur İHANET AFFEDİLMEZ

DIŞ HABERLER SERVİSİ – BAE’nin ihanetinin gün gelir hesabı sorulur. Konuyla ilgili olarak gazetemize konuşan HÜDA PAR Dış ilişkiler sorumlusu ve Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Eşin, bu ihanete imza atanların halkların öfkesiyle karşı karşıya kalacaklarını unutmamalarını, ahirette ise bunun hesabının çok daha çetin olacağını belirtti.

“Başkanlığını fiilen Muhammed bin Zayid’in yaptığı BAE'nin siyonistlerle sözde gerçekleştirdiği ilişkilerin normalleşmesi adımları Kudüs ve Filistin davasına ihanettir” diyen Eşin, “Ümmetin birliğine ve kardeşliğine vurulmuş hançerdir. siyenitlerce yapılan işgal, talan ve zulme ortak olmaktır. Bu ihanetin hiçbir izahat ve gerekçesi olamaz. Dünya ve ahirette vebali vardır.” dedi.

Kudüs ve Filistin’in bugün işgal altında olduğunu ancak bu durumun ilelebet devam etmeyeceğini belirten Eşin sözlerin şöyle sürdürdü: “Emperyalistler coğrafyamızdan çekilmek zorunda kalacaklardır.  O gün, mazlumlar bu ihanetin bedelini soracaklardır. Bu ihanete imza atanlar halkların öfkesiyle karşı karşıya kalacaklarını unutmamalıdır. Ahirette ise bunun hesabı çok daha çetin olacaktır.”

Öte yandan konuyla ilgili olarak gazetemize değerlendirmede bulunan İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Suat Yaşasın; “Bu durumu yadırgamıyorum doğrusu, zira yıllardır gizlediklerini şimdi açıktan yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

Yaşasın, konuşmasının devamında: “Halkı Müslüman bir ülkeye, sözde en üst fetva makamını da kaldıraç yapıp sözüm ona "Batı yaka ilhakını durdurma" bahanesiyle siyonistle açık anlaşma yaptırma zorunda kalmaları; egemenlerin düştüğü çaresizliği, diğer taraftan da Müslümanlardan ne denli korktuklarını gösterir, başka bir şey değil. Düşman gönlüne bir aylık mesafeden korkusu yerleştirilmiş Efendimiz (as)'in Ümmet'ine de bu yakışır! En zayıf ve mahrum vaziyetimiz bunu yaptırıyorsa; Allah'a, dinine ve de yekdiğerimize sımsıkı sarılmış halimizin nelere sebebiyet vereceğini de artık, varsın, onlar düşünsün!” dedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir