• DOLAR 32.412
  • EURO 35.286
  • ALTIN 2324.498
  • ...
Avrupa İslam Üniversitesi ile YDÜ arasında protokol imzalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- Yakın Doğu Üniversitesi ile Avrupa İslam Üniversitesi arasında akademik işbirliği ve dayanışmanın gelişmesini sağlamak amacıyla protokol imzalanırken, imza töreninde İlahiyat eğitiminin özellikle medeniyetler arasındaki sorunların aşılması için önemli olduğu vurguladı.


Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş, protokolün kapsamından bahsederek, karşılıklı öğrenci değişiminin sağlanması, uluslararası sempozyum, panel ve konferanslar gibi eğitime katkı sağlayacak organizasyonların gerçekleşmesi için imzalandığını ifade etti.


Prof. Dr. Bektaş, uluslararası alanda başka üniversitelerle de protokol imzalama hedefinde olduklarını belirtirken, tarafların ulusal ve uluslararası düzeyde deneyim kazanacağını kaydetti.


Avrupa İslam Üniversitesi Brüksel İslami İlimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mustafa Dönmez ise Yakın Doğu Üniversitesi ile Avrupa İslam Üniversitesi arsında imzalanan protokol sayesinde bütün öğrencilerin fayda sağlayacağını dile getirerek, Avrupa Birliği sürecinde bunun önemli bir adım olduğunu söyledi.


Doç. Dr. Dönmez, YDÜ ile imzalanan protokolün KKTC için iyi bir gelişim olduğunu ifade ederken, uluslararası bilgi alışverişinin fayda sağlayacağına inancının tam olduğunun altını çizdi.


Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan vekili Yrd. Doç. Dr. Yusuf Suiçmez, İlahiyat eğitiminin özellikle medeniyetler arasındaki sorunların aşılması için önemli olduğunu belirtirken, İlahiyat Fakültesi`nin KKTC`de ilk kez YDÜ ile ortaya çıktığını kaydetti.


Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Bektaş ile Avrupa İslam Üniversitesi Brüksel İslami İlimler Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Mustafa Dönmez arasında imzalanan protokolde Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan vekili Yrd. Doç. Dr. Yusuf Suiçmez ve YDÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Tayseer Alshanableh de hazır bulundu. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir