• DOLAR 32.511
  • EURO 34.896
  • ALTIN 2485.032
  • ...
İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den BAE'ye tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Birleşik Arap Emirlikleri’nin, siyonist işgal rejimiyle anlaşması ve ilişkileri normalleştirme kararına tepki gösterdi.

Ruhani, siyonistlerle ilişki kurulmasının yanlış ve kınanan bir tavır olduğunu belirterek, "BAE'ye siyonist rejiminin ayağını bölgeye açmaması, aksi takdirde başka bir şekilde davranacağımız konusunda uyarıyoruz." dedi.

Ruhani, "Siyonistler, Filistin toprağının diğer bir bölümünü gasp edip işgal ederek yerleşim yerlerini geliştirmeyi düşünürken, Filistin halkına yönelik işledikleri cinayetleri de devam etmekteler. BAE maalesef büyük bir hata işlemiştir. Onların bu hatadan dönmelerini ve bu yolun yanlış bir istikamet olarak ne BAE yetkililerine ve ne kendi güvenliklerine yararlı olmadığını anlamalarını umuyoruz. BAE'ye dikkatini başına toplamasını ve şimdiye kadar büyük bir haince hareket yaptıklarını bilmeleri uyarısında bulunuyoruz. Umarız akıllanırlar ve yanlış yolu devam etmezler." diye konuştu.

ABD, siyonist işgal rejimi ve BAE, 13 Ağustos günü yayınladıkları ortak açıklamada, BAE ile işgal rejiminin resmi olarak ilişkilerini normalleştirdiklerini duyurmuştu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir