• DOLAR 32.534
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2488.226
  • ...
Nasrallah'tan Beyrut patlaması hakkında tehdit
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Nasrallah, Lübnan direniş cephesinin işgal rejimine karşı 33 günlük savaşta ulaştığı zaferin yıldönümü kutlamaları dolayısıyla yapılan törende konuştu.

Temmuz'daki savaşın ABD ile düşman siyonist rejim tarafından dayatıldığını belirten Nasrallah, "Lübnan, askeri açıdan yalnızdı ve kendisini Ortadoğu ile dünyanın en güçlülerinden sanan bir orduya karşı savaştı." dedi.

Seyyid Hasan Nasrallah ayrıca, General Kasım Süleymani'nin operasyon esnasında komuta merkezinde önemli rol oynadığına dikkati çekti.

Gayri meşru siyonist rejimin ilk kez beka sorunu ile boğuşmakta olduğunu anlatan Nasrallah, "Askeri, siyasi ve psikolojik yenilginin etkileri hala bu rejimde görülüyor ve bunun tersine zafer ve umudun etkileri içimizde yaşıyor." ifadesini kullandı.

Hizbullah lideri, düşmanın askeri savaşı kaybettiğini ve hiçbir savaşın Hizbullah'ı kötü yönde etkilemeyeceğini bildiğini kaydederek, "Onlar bu yüzden başka savaşlar yaratmaya çalışıyorlar ve Lübnan'da tanık olduğumuz şeyler bu savaşın bir parçası." açıklamasında bulundu.

Hizbullah'tan BAE-işgal rejimi anlaşmasına tepki

Nasrallah, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile siyonist rejimin normalleşme anlaşmasına dair ise şunları söyledi:

BAE yöneticilerinin kararına şaşırmadık, ancak izledikleri yol ilişkileri normalleştirme süreciyle uyumluydu. İşgal rejimi ile BAE arasındaki anlaşmanın zamanlaması, bazı Arap rejimlerinin ABD'ye hizmet ettiğini gösteriyor. Şu andan itibaren ABD'deki başkanlık seçimlerine kadar, Arap rejimlerinin işgal rejimi ile uzlaşma anlaşmaları imzalamasını beklemeliyiz. Trump, kendisi ve arkadaşı Netanyahu'nun çıkarları doğrultusunda, seçime kadar Fars Körfezi'ne kıyısı olan Arap rejimlerini sömürmeye devam edecektir. Bu eylemin bizim tarafımızdan kınandığını ve kabul edilemez olduğunu ve aynı zamanda İslam'a, Araplığa, Kudüs'e ve kutsal değerlere ihanet olduğunu söylemek insani, dini ve milli görevimizdir.

Beyrut limanındaki patlama

Beyrut'taki patlamaya ilişkin Seyyid Hasan Nasrallah, "Patlamadan İşgal rejimi sorumluysa ve FBI olayla ilgili soruşturma başlatırsa, soruşturmadan hiçbir sonuç çıkmayacak." değerlendirmesinde bulundu.

Hizbullah lideri, "İşgal rejimi bu suçu işlemişse aynı bedeli ödeyecek. Elbette, sadece olanların bedeli değil, olabilecek her şeyin bedelini de ödeyecektir" diye konuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir