• DOLAR 32.323
  • EURO 35.113
  • ALTIN 2298.801
  • ...
SON DAKİKA
BAE Şaşırtmadı… TARİHİ İHANET!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ – Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, BAE'nin siyonist işgalciler ile "tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını bildiren bir paylaşımda bulundu.

Tüm dünya Müslümanlarının, ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa ve Kudüs’e karşı her türlü hakaret ve tacizden geri durmayan, Filistin topraklarını işgal edip binerce Filistinliyi şehid eden ve binlercesinin de sürülmesine neden olan işgalci siyonistlere karşı birleşmeleri gerekirken, BAE’nin işgalci siyonistler ile normalleşme adımları atması İslam Ümmetine karşı işlenmiş bir ihanet adımı olarak nitelendiriliyor.

DÜNYADAN BAE-SİYONİST NORMALLEŞMESİNE TEPKİ YAĞIYOR

Müslümanların yüz karası haline gelen BAE’nin Filistin halkının acılarını görmezden gelerek Siyonist işgalciler ile normalleşmek için imzaladığı anlaşmaya karşı Filistin Yönetimi, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ), Fetih Hareketi, İslami Cihad hareketleri ve HAMAS gibi birçok yerden tepkiler yağdı. HAMAS Sözcüsü Abdullatif el-Kanu, "BAE ile işgalci israil'in normalleşme anlaşması, halkımızın sırtına indirilen hain bir bıçak darbesidir." açıklamasında bulundu. El-Kanu konuşmasının devamında bu anlaşmanın, Filistin toprakları üzerinde siyonist rejime herhangi bir meşruiyet vermeyeceğini kaydetti.

VARILAN ANLAŞMA FİLİSTİN HALKININ KADERİNİ TAYİN HAKKINA BİR DARBE GİRİŞİMİDİR

İşgalci siyonistler ile BAE arasında varılan anlaşmaya siyonist meclisindeki Filistinlileri temsil eden blok ile komünist ve demokratlar da sert tepki gösterdi.

Ortak Arap Listesi Bloku Başkanı Eymen Avde, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Filistin halkının hakları iade edilmeksizin halklar arasında ne bir yakınlaşma ne bir kanaat ne bir normalleşme ne de bir barışta söz etmek mümkün.” dedi.

Öte yandan israil Komünist Partisi ile Barış, Eşitlik ve Demokrasi Cephesi de yaptıkları yazılı açıklamada, “ABD, BAE ve işgalci siyonistler arasında varılan üçlü anlaşma, ABD’nin Yüzyılın Anlaşması planını uygulama çerçevesinde ve Filistin halkının kaderini tayin hakkına darbe olarak gerçekleşmiştir.” denildi.

HAİN ANLAŞMAYA KARŞI TÜRKİYE, LİBYA VE İRAN’DAN TEPKİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Twitter'dan, BAE ile işgalci siyonistler arasında varılan anlaşmaya ilişkin olarak yapmış olduğu açıklamada, "Mazlum Filistin halkına ve davasına ihanet edenlerin (BAE) hüsranını tarih elbette yazacaktır." diyerek sert tepki gösterdi.

İran Dışişleri Bakanlığı internet sitesinden yayınlanan bildiride, işgalci israil-BAE anlaşmasının bölgedeki "direniş cephesini" güçlendirecek stratejik bir "aptallık" olduğu belirtildi.

Anlaşmanın sert bir dille kınandığı açıklamada, "Mazlum Filistin halkı ve dünyanın özgür halkları, hiçbir zaman siyonistlerin işgalci ve cani rejimiyle ilişkileri normalleştirme ihanetini affetmeyecektir." ifadeleri kullanıldı.

Libya Başkanlık Konseyi Üyesi Muhammed Amari Zayid da yaptığı açıklamada, BAE-işgalci siyonistlerin anlaşmasını şaşırtmayan bir ihanet olarak değerlendirdikten sonra, "BAE devletçiğinin şaşırtmayan bir ihanetidir. Libya, Suriye ve Yemen'de sürdürdüğü yıkıcı rol ile Katar, Filistin ve bölgenin özgür halklarına ambargo uygulamasının doğal bir sonucudur." ifadelerini kullandı.

ŞER GÜÇLERİ VE DESTEKÇİLERİNİN TEBRİKLERİ GECİKMEDİ

BAE’nin siyonist işgalciler ile imzaladığı ihanet anlaşmasının ardında BAE ve Trump’ın tebrikleri gecikmedi.

İşgalci elebaşı Binyamin Netanyahu ile yaptığı telefon görüşmesinde, işgal rejimi ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında varılan anlaşmayı tarihi bir gelişme olarak nitelendiren Trump: “Bugün büyük atılım. İyi muhteşem dostumuz israil ve BAE arasında tarihi barış anlaşması." ifadelerini kullandı.

Bahreyn hükumeti de, siyonist işgalciler ile yaptığı normalleşme anlaşması dolayısıyla Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) tebrik etti. Açıklamanın devamında BAE-işgalci siyonist normalleşme anlaşmasının "tarihi bir adım" olarak değerlendirildiği açıklamada, bu adımın bölgede barış ve istikrarın güçlenmesine katkı sunacağı iddia edildi.

BAHREYN'İN DE SİYONİSTLERLE NORMALLEŞME ANLAŞMASI İMZALAYACAĞI İDDİA EDİLDİ

israil Kamu Yayın Kuruluşunun (KAN) ismini vermek istemeyen işgalci bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) ardından siyonist işgalcilerle normalleşme anlaşması imzalaması beklenen ülkelerden birinin de Bahreyn olduğu belirtildi.

Bahreyn ve İsrail'den iddiayla ilgili resmi açıklama yapılmadı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir