• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Bir ilde daha 65 yaş ve üzeri yaşlılara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Malatya Valiliği, İlde artan vaka sayılarının önüne geçilmesi için Vali Aydın Baruş başkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlarla ilgili açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada, "Covid-19 salgının toplumsal alanlarda 65 yaş ve üzeri olanlarda ciddi sağlık sorunları oluşturarak insan hayatını tehdit ettiği, 65 ve üzeri yaşlardaki yaşlıların büyük risk altında olmasına rağmen toplumsal hareketliliğin içine girerek hem kendileri hem de toplum sağlığı açısından risk oluşturmaya ve salgının yayılmasını; vaka sayısı ve gereksinimini arttırarak vatandaşların hayatlarını kaybetmesi riski ile karşı karşıya bırakıldığına dikkat çekildi.

Malatya genelinde maske, mesafe ve temizlik kurallarına yeterince uyulmaması, sokaklarda oluşan kalabalıkların hastalığın yayılım hızını artırması, vaka sayısı ile beraber hastanelerde yatan hasta sayısının önemli oranda artış gösterdiği belirtilen açıklamada, 65 yaş ve üzeri vatandaşların diğer toplum kesimlerine göre daha fazla etkilendiği ve bu nedenle sokağa çıkma saatlerine yönelik yeni bir düzenleme yapılmasının gerekli görüldüğü ifade edildi.

Açıklamanın devamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşların 15 Ağustos'tan itibaren sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla her gün 10.00-17.00 saatleri arasında dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında sokağa çıkmalarının yasaklanmasına karar verildiği belirtildi.

Alınan kısıtlama kararının, kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında ihtiyaç duyulan kamu görevlileri olan başta doktorlar olmak üzere sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri gibi zorunlu sağlık sebepleri nedeniyle dışarıya çıkması lüzumlu olan 65 yaş ve üzeri vatandaşların bu kısıtlamadan muaf tutulduğu belirtildi.

65 yaş ve üzeri vatandaşların, hastalığın bulaşma riskini artıran düğün, nişan gibi toplu organizasyonlara katılımlarının 15 Ağustos itibariyle yasaklanmasına, gelin ve damadın yakın akrabası olan anne, baba, anneanne ve babaannenin yasaktan muaf tutulmasına karar verildiği ifade edildi.

Alınan kararlara uyulmadığı takdirde idari para cezası başta olmak üzere aykırılık durumuna göre, haklarında işlem yapılacağı belirtildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir