• DOLAR 32.333
  • EURO 35.089
  • ALTIN 2299.121
  • ...
"Yasadışı suç örgütü"ne yönelik operasyonda 9 kişi tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul merkezli olarak 2 yıldır süren takip operasyonunda, çeşitli suçları işlediği belirtilen şahıslara yönelik 6 Ağustos 2020 günü 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda 14 şüpheli yakalanırken, şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda silah ve mühimmatın yanında değerli eşyalar ele geçirildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince yürütülen çalışmalar kapsamında; silahlı suç örgütü kurarak ülke genelinde 'Yağma', 'Yağmaya Teşebbüs', '6136 SKM', '5607 SKM' ve 'Tehdit' suçlarını işlediği tespit edilen O.G. liderliğindeki suç örgütüne yönelik 2 yıl süren takip neticesinde İstanbul merkezli Antalya ve İzmir illerinde yapılan eş zamanlı şafak operasyonunda toplam 14 şüpheli şahıs yakalanmıştır." bilgisine yer verildi.

 Açıklamada, "Şahısların ikamet ve işyerlerinde yapılan aramalarda; gizli bölmelerde toplamda 7 adet ruhsatsız tabanca, bir adet uzun namlulu silah, bir adet suikast silahı, 2 adet tüfek, 730 adet değişik çap ve markalarda fişek, bir adet balistik yelek, bir adet dürbün, bir adet susturucu, bir adet lazer nişangâhı, 198 adet fildişi ve damla olarak tabir edilen değerli tesbihler, 2 adet değerli fildişi, 2 adet değerli gergedan boynuzu, bir adet değerli piton yılanı derisi, 61 adet fildişi olduğu değerlendirilen parçalar, 14 adet 2863 SKM (Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu) kapsamında olduğu değerlendirilen değerli objeler ele geçirilmiştir." denildi.

Konu ile ilgili yakalanan ve 13 Ağustos 2020 günü adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslardan 9'u tutuklanarak ceza infaz kurumuna konulurken, bir şüpheli hakkında ev hapsi cezası, 2 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer 2 şüpheli ise serbest bırakıldı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir