• DOLAR 32.379
  • EURO 35.055
  • ALTIN 2325.448
  • ...
Cemaat-i İslami yetkilileri: Mısır halkı şehit Aryan'ın kutlu yolunu sürdürecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mısır Cemaat-i İslami yetkilerinden Dr. Eşref Tevfik ile İslam El Ğamri, Mısır zindanlarında dün vefat eden İhvan'ın üst düzey isimlerinden İsam el-Aryan hakkında İLKHA'ya konuştu.

Dr. Eşref Tevfik, zalimlerin işkence zindanlarında son nefesine kadar mücadele eden ve vefat eden İsam el-Aryan’ın ailesine ve Mısır halkına taziyelerini sunduğu belirtti.

Merhum Aryan'ın "Akrep Mezarlığı" olarak bilinen zindanda kaldığını hatırlatan Tevfik, "Burası tek kişilik hücrelerden oluşuyor ve buraya bırakılan mahkumlar ölüme terkediliyor. Aryan, Sisi rejiminin sözde siyasi tutukluların olmadığını söylediği 'yaşayan insanların mezarlığı' olarak bilinen Mısır zindanlarında şehit oldu." dedi.

Bu zindanlarda 60 binden fazla siyasi tutuklunun mevcut olduğuna dikkat çeken Tevfik, "Rejim, zindanlarda Coronavirus'ten ölen hiçbir mahkumun olmadığını söylese de uluslararası insan hakları kuruluşları onları yalanlamakta hatta resmi belgelere dayandırarak en az 14 mahkumun öldüğünü söylemektedir. Bizim elimizdeki verilere göre ise en az 18 mahkumun Coronavirus nedeniyle öldüğü yönündedir." ifadelerini kullandı.

Tevfik, "Sisi rejimi, Şehit Aryan’ın naaşını ailesine teslim etmeyeceğini, defin işlemlerini kendilerinin gerçekleştireceğini söylüyor. Cürüm üstüne cürüm var. Hem öldürüyorlar hem de ailesinin defnetmesini engelliyorlar. Bu da Sisi cuntasının halkın herhangi bir şekilde toplanmasından nedenli korktuğunun göstergesidir. Tabi bu yapılanlar rejimden beklenen şeyler. Rabia ve Nahda katliamlarının yıldönümünde dahi yaptıkları katliamları yenilerini eklemektedirler." diye konuştu.

 

İslam El Ğamri ise Aryan'ın Rabia ve Nahda katliamlarının yıldönümünde uygulanan sistematik işkenceler sonucu kalp rahatsızlığından dolayı şehitler kervanına katıldığını belirtti.

Ğamri, "Mısır halkı, Allah’ın izni ile Aryan'ın bu kutlu davasında yol almaya devam edecek ve şehitlerinin kanına sadık kalacaktır. Bu katliamı gerçekleştirenlerse ama bugün ama yarın cezalarını bulacaklardır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir