• DOLAR 32.39
  • EURO 35.103
  • ALTIN 2326.501
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Abu Dabi'deki büyükelçimizi geri çekebiliriz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazının ardından gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yunanistan hükümetine Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili uyarılarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, BAE ile Siyonist işgal rejiminin anlaşmasını Filistin'e ihanet olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sivil gemilerimize karşı yapılabilecek en ufak bir saldırıyı cevapsız bırakamayız. Ayın 23'üne kadar Oruç Reis çalışmalarını sürdürecek. Temenni ederim ki sayın Şansölye, benden sonra Miçotakis'le de bir görüşme yaptı. Umarım onu da bize söylediği çizgiye getirmiş olur. Eğer Miçotakis bu konuda uluslararası hukuka uygun davranmazsa, kaldı ki Batı Trakya'da soydaşlarımızın mezarlarını taradılar. Biz soydaşlarımızın ölüsünü de dirisini de yalnız bırakmayız. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız." dedi.

"Mısır'ı anlamakta zorlanıyoruz." diyen Cumhubaşkanı Erdoğan, "Mısır bir taraftan benim istihbarat örgütüme, 'burada yanlış anlaşılmalar var bunları düzeltelim' diyor. Şu anda istihbarat örgütlerimiz görüşmelerini devam ettiriyor. Mısır halkına karşı Türk halkının bakışı farklı. Bu iki halkın birbirine bakışının, Yunan halkıyla aynı olması mümkün değil. Bunu Mısır yöneticilerinin farkında olması gerekir. Bu süreç içerisinde Suudi Arabistan'dan da yanlış adımlar atıyor. Bunu Dışişleri Bakanıma da söyledim." ifadelerini kullandı.

Mısır ve Yunanistan'ın Filistin'e yönelik adımlarını da eleştriren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "israille şu anda gerek Mısır gerek Yunanistan arasındaki dayanışma, Filistine yönelik adım yenilir yutulur bir adım değildir. Dışişleri Bakanı'ma talimat verdim, Abu Dabi'yle ilişkileri askıya alma ve büyükelçimizi çekme gibi adımlar atabiliriz." diye konuştu.

Dolar kurunun yükselmesiyle ilgili soruya da Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle yanıt verdi: "Bu hafta içerisinde bir ekonomi kurulu toplamak suretiyle bir değerlendirme yapacağız. Bundan önce de aynı operasyonları bize yaptılar. Türkiye bu konularda güçlüdür, yere sağlam basıyor. Sağlam bir zemindeyiz, bu zeminde de devam edeceğiz." (İLKHA) 



Bu haberler de ilginizi çekebilir