• DOLAR 32.595
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2512.008
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti: Rabia katliamını ve Mısır şehidlerini unutmayacağız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbenin ardından, darbe karşıtı gösterilerin merkezi haline gelen ve cunta güçlerinin saldırıları sonucu büyük bir vahşete sahne olan Rabiatu'l Adeviyye ve Nahda meydanlarındaki katliamlar, üzerinden geçen 7 yıla rağmen unutulmadı.

Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Üzerinden yıllar da geçse 14 Ağustos katliamına ilişkin muhakkak uluslararası bir soruşturma başlatılmalı, katiller hesap vermelidir." denildi.

Açıklamada, "3 Temmuz 2013'te halk iradesine yapılan darbe ile Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, zorla alıkonularak bilinmeyen bir yere götürüldü. Sisi cuntası, darbeye karşı direnenleri susturmak için silah kullanmaktan kaçınmadı. Rabia ve Nahda meydanlarında oturma eylemi başlatan Mısır halkına karşı büyük bir katliam işlendi. Yüzlerce kişinin şehid olduğu 14 Ağustos'taki Rabia katliamına giden süreçte gerek yerel gerekse uluslararası basın kuruluşları kendilerine biçilen rolü oynayarak yaşanan zulme sessiz kaldı ve karartma uyguladı. Yaşanan bu acı hadisenin yıl dönümünde bir kez daha 14 Ağustos şehitlerini rahmetle anıyor, katilleri de lanetliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Gerek Rabia gerekse Nahda meydanında yaşananların ardından dünyanın adeta üç maymunu oynadığına dikkat çekilen açıklamada, "Uluslararası kamuoyu sessizliğe büründü. Demokrasi ve özgürlük havarisi Batılılar hiçbir şey olmamış gibi davrandı. Sisi cuntasının katliamlarını sessiz ve tepkisiz kalarak meşrulaştırdılar. Üzerinden yıllar da geçse 14 Ağustos katliamına ilişkin muhakkak uluslararası bir soruşturma başlatılmalı, katiller hesap vermelidir. Rabia ve Nahda meydanlarındaki insanlık dışı bu olayı görmemek, vicdanları yaralamaya devam edecektir." denildi.

Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin 14 Ağustos'ta yaşananların unutulmayacağının belirtildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Benzeri birçok mezalimi nasıl unutmadıysak Rabia katliamını ve Mısır şehidlerini unutmayacağız. İslam gençliği, bütün bir coğrafyamızda yaşanan acı olayları, katliam ve cinayetleri unutmadığı gibi bu elim hadiseyi de unutmayacaktır. Gençliğimiz nasıl ki Seyyid Kutub'un, Abdulkadir Udeh'in mücadele dersleri ile büyüdüyse yine Rabiatul Adeviyye'de Esma'nın dik duruşuyla da büyüyecek, bilenecektir." (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir