• DOLAR 32.528
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2477.32
  • ...
Van basınında öne çıkan başlıklar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`dan yayın yapan gazete ve yerel haber sitelerinden bazı haber başlıkları şu şekilde;


VAN OLAY GAZETESİ: VANLILAR HASTANELERİNİN KAPATILMASINI İSTEMİYOR
Van İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan İpekyolu Devlet Hastanesinin kapatılacağı iddiaları üzerine basın açıklaması yapan mahalle sakinleri, hastanelerinin kapatılmamasını istedi.

Köy ziyaretleri devam ediyor
Yaptığı köy ziyaretleriyle halkın sıkıntıları dinleyen Van Köyleri ile Dayanışma Derneği, köylerin temel sıkıntılarının yanında köylerde manevi alanda yaşanan sıkıntıların çözümü için de önayak olmaya devam ediyor.

Saman desteği hayvan sayısına göre yapılıyor
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nın, hayvan yetiştiricisinin kaba yem maliyetini aşağıya çekmek için getirttiği ithal saman, esnafa 25 kuruş daha ucuza satılacak.


BÖLGE: KÜÇÜK RUKİYE`NİN DRAMI
Van`da, 23 Ekim`de meydana gelen depremin ardından evlerinin önüne kendi imkanlarıyla kurdukları çadırda çıkan yangında vücudunun büyük bölümü yanan 8 yaşındaki Rukiye İşnaz, depremin izlerini halen minik bedeninde yaşıyor.

Bina üstüne ev yaptılar
Van`da yaşanan depremin ardından kent merkezinde bulunan bir iş merkezinin 4 katlı bir binanın üstüne yaptırılan prefabrik ev, görenleri şaşkına çeviriyor.


GAZETE VAN: VAN MİLLETVETKİLİ ÖZDAL ÜÇER`DEN SORU ÖNERGESİ
Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Van Milletvekili Özdal Üçer, Başkale ilçesinden Ankara`ya uyuşturucu numunesi götürmek üzere yola çıkan ve içerisinde hakim, savcı ve rütbeli bir askerin bulunduğu araçta yapılan aramada 20 kilogram numune fazlası kaçak uyuşturucu bulunması ile ilgili Adalet Bakanı Sadullah Ergin`e soru önergesi sundu.

Van`da haftasonu elektrik kesintisi uygulanacak
Van`da, yapılacak çalışmalar nedeniyle hafta sonu bazı bölgelerde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.



VAN HAVADİS: SSK BORCU OLANLARA MÜJDE !
AK Parti Van milletvekilleri, SSK pirim alacakları konusundaki tecil ve taksitlendirme ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladılar.

Köroğlu`ndan VATSO`ya ziyaret
Nadiroğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Van Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Mahmut Köroğlu ve beraberindeki kurul üyelerini makamında kabul etti.


VAN SESİ: İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ BİLGİLENDİRİLMESİ
Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) tarafından üyelerine yönelik \"İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu\" konusunda bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Tutuklu gazetecilere destek
Van`da, 14 aydır tutuklu bulunan gazetecilere destek amaçlı bir açıklama yapıldı.


WAN HABER: TÜRKİYE`DE EN ÇOK GÖÇ VEREN İL VAN OLDU
İstanbul`dan kaçan da çok gelen de... Son nüfus verileri bunu ortaya koydu. İstanbul en çok göç alan ve en çok göç veren il.

VAKAD köylerle ilgili raporunu açıkladı
Van Kadın Derneği (VAKAD), merkeze bağlı 24 köyde yaşanan sıkıntılarla ilgili hazırladığı raporu kamuoyuna açıkladı.


ŞEHRİVAN: KONUT YOK MU KONUT?
Hak sahipleri TOKİ`lere taşınıyor, kiracalar hala beklemede. Van`da 2011 yılında gerçekleşen depremden hemen sonra temelleri atılan ve geçtiğimiz yıl sonundan beri aşama aşama teslim edilen TOKİ`ler Van`ın gündem maddesi olmaya devam ediyor.


MERKÜR HABER: KOYUN YETİŞTİRİCİLERİNDE NORMALİN 3 KATI HEPATİT B TESPİT EDİLDİ
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Cumhur Dülger, 2 yıl boyunca \"kistatik\" hastalarında karaciğer sirozu ve kansere neden olan Hepatit B sıklığını araştırdığını belirterek, \"Onlarca hasta üzerinde yaptığım araştırma sonrasında, bölgede özellikle koyun yetiştiricilerinde normalin 3 katı daha fazla oranda Hepatit B olduğunu tespit ettik\" dedi. (Fırat Arslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir