• DOLAR 32.334
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2285.658
  • ...
Kahire`de olaylı gece: 1 ölü 50 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KAHİRE - Mısır`da dün Cuma namazından sonra yine olaylar çıktı. Ülkenin iki büyük kenti Kahire ve İskenderiye başta olmak üzere bazı illerde hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi.
\"Kurtuluş Cuması\" adı altında bir araya gelen göstericiler olağanüstü hal ilan edilen illerde devlet dairelerine saldırıp Mursi ve İhvan aleyhine sloganlar attı.


Polislere taş ve Molotof kokteyllerle saldıran kışkırtıcı göstericilere ise polisin müdahalesi sert oldu. Çıkan karşılıklı çatışmalarda onlarca kişi yaralanırken birçoğu ise gözaltına alındı.

Olaylar cumhurbaşkanlığı sarayına sıçradı
Bu arada Tahrir Meydanıyla sınırlı kalmayan protesto gösterileri Cumhurbaşkanlığı sarayına sıçradı.


Gün boyunca Tahrir meydanında polisle çatışan göstericiler akşam saatlerinde itibaren gruplar halinde hükümet aleyhine sloganlar atarak Cumhurbaşkanlığı sarayına doğru yürüyüşe geçtiler.


Sabah saatlerine kadar polisle çatışan provokatör grup cumhurbaşkanlığı sarayına havai fişek ve Molotof kokteyllerle saldırdılar. Çıkan olaylarda 23 yaşındaki bir gösterici hayatını kaybederken 50`den fazla kişinin ise yaralandığı bildirildi.


Bu arada dünkü gösteriler sadece cumhurbaşkanlığı sarayıyla da sınırlı kalmadı. Muhammed Mursi`nin memleketi olan Şarkiyye kentinde protestocular cumhurbaşkanının evine saldırmak istedi. Muhammed Mursi`nin evi önünde geniş güvenlik önlemi alınırken saldırganlar kısa sürede dağıldı.


Ulusal kurtuluş cephesinden kışkırtıcı açıklama
Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin geçtiğimiz Kasım ayında aldığı kararlara karşı Laik-Liberal ve İslam karşıtı partilerin bir araya gelerek oluşturdukları Ulusal Kurtuluş Cephesi istekleri yerine gelmeyene kadar şiddet olaylarının devam edeceğini ileri sürdü.

Cephenin önde gelen isimlerinden Muhammed Baradey Twitter hesabında yaptığı İngilizce mesajında Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan anayasa iptal edilip, yerine daha demokratik bir kanun gelmeyene kadar ve bağımsız bir hükümet kurulmayana kadar halkın isteğinin yerine gelmeyeceği ve günlerdir devam eden şiddet olaylarının artacağı tehdidinde bulundu. (Osman Çelik-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir