• DOLAR 32.6
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2499.014
  • ...
Saldırı, Katliam, Sürgün, Ambargo…MEL’UN İŞGALCİ GAZZE’Yİ BOĞUYOR
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ

Siyonist işgalciler, yıllardır abluka altında tuttukları Gazze'yi boğmaya ve bitirmeye çalışıyorlar. Her gün yeni bir saldırı, katliam ve sürgün ile zulmünü büyüten Siyonist mel’un, bu seferde Gazze Şeridi'nde Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu'na (UNRWA) ait bir okula saldırdı. Saldırı ve katliamları bir yana Gazze’ye uyguladığı ambargoyu da genişleten işgalci çete, geçtiğimiz günlerde Gazze'nin tek ticaret kapısı Kerem Ebu Salim'i kapatmış ardından Gazze Şeridi'ndeki Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 15 milden 8 mile düşürmüştü. Şimdi de yeni kısıtlama getirerek kente akaryakıt girişini yasakladı.

İŞGALCİ SİYONİST REJİM, GAZZE'DEKİ BİR OKULA FÜZE SALDIRISI DÜZENLEDİ

Gazze'deki İçişleri Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Bakanlığı, işgal çetesi uçaklarının UNRWA'ya ait bir okulu füzeyle hedef aldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İyad el-Buzum, yaptığı yazılı açıklamada, işgal çetesi füzelerinin hedefi olan okulun boşaltıldığını, patlayıcı imha ekibinin füzenin kalıntılarını ve yol açtığı tehlikeyi ortadan kaldırmak için çalışmalarına başladığını ifade etti.

Atılan füzenin patlamadığı ancak okulda hasar meydana geldiği belirtilirken, olay anında okulun boş olması nedeniyle can kaybı ve yaralanma olmadığı ifade edildi. UNRWA yetkililerinin okuldaki faaliyetleri askıya aldığı aktarıldı.

SİYONİST İŞGAL REJİMİ GAZZE'YE ÖNCEKİ GECE YARISI DA SALDIRMIŞTI

Siyonist işgalciler tarafından, Gazze'nin batısında ve Beyt Hanun'un kuzeyindeki bir kısmı Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam'a ait Gazze'deki farklı noktalara hava saldırısı düzenlendi.

Saldırılarda şehid ya da yaralanan olmadığı, ancak hedef alınan yerlerdeki evlerde maddi hasar meydana geldiği açıklandı.

İşgalci güçlerince yapılan açıklamada da savaş uçakları, helikopterler ve tanklarla Gazze'deki Hamas Hareketi'ne ait bazı hedeflere saldırı düzenlendiğini duyurdu. Açıklamada, Hamas'a ait deniz kuvvetleri merkezi, yer altındaki altyapı (tüneller) ve gözetleme kulelerinin hedef alındığı aktarıldı.

Siyonist işgal rejimi saldırıya gerekçe olarak, Gazze tarafından işgal altındaki topraklara helyum gazıyla şişirilmiş yanan balonlar gönderildiğini ve bu balonların Yahudi işgal birimlerinde yangın çıkardığını iddia ediyor.

SİYONİST İŞGALCİLER ŞİMDİ DE GAZZE'YE AKARYAKIT GİRİŞİNİ YASAKLADI

Siyonist işgalciler, yıllardır abluka altında tuttukları Gazze'nin tek ticaret kapısı Kerem Ebu Salim'i geçtiğimiz günlerde insani yardım ve akaryakıt dışındaki tüm ticari girişlere kapatmıştı. Önceki gün de Gazze Şeridi'ndeki Filistinli balıkçıların avlanma mesafesini 15 milden 8 mile düşürmüştü.

Şimdi ise İşgal rejimi, kente akaryakıt girişini de yasakladı.

Siyonist işgal rejiminin işgal altındaki Filistin topraklarında faaliyetlerini yürüten Hükümet Aktiviteleri Koordinasyon Birimi (COGAT) Başkanı Tümgeneral Kemil Ebu Rukn, yaptığı açıklamada, "İşgal rejimi, şu andan itibaren ikinci bir emre kadar Gazze Şeridi'ne akaryakıt girişini durdurmuştur" ifadelerini kullandı.

Sınır kapısının kapatılması ve akaryakıt girişinin engellenmesinin sebebinin Gazze'den işgal altındaki topraklara yakıcı balonların fırlatılması olduğu iddia edildi. Siyonist işgalciler, Gazze sınırı yakınındaki işgal bölgelerine fırlatılan yakıcı balonlar nedeniyle birçok yerde yangın çıktığını öne sürüyor.

SİYONİST İŞGAL REJİMİ FİLİSTİNLİLERE AİT EVLERİ YIKMAYA DEVAM EDİYOR

Siyonist rejim, saldırı, katliam, baskı ve yıkımlarını her ne kadar Gazze’ye yönelik yoğunlaştırmış olsa da Filistin’in diğer bölgelerinde de tahribata devam ediyor. Siyonist işgalciler, işgal altındaki Kudüs'ün kuzeyinde, yapım aşamasında olan bir duvarı ruhsatlı olmadığı gerekçesiyle yıktı.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre işgalciler, işgal altındaki Kudüs'ün Cebel el-Mükebber mahallesinde buldozerlerle arsayı dağıtırken bir vatandaşı evinin bir bölümünü kendi eliyle yıkmaya zorladı. Her yıl onlarca Filistinliyi evsiz bırakan işgalci çeteler, Aziz Ulyan'ın ailesini Cebel el-Mükebber'deki evlerini izinsiz yapıldığı gerekçesiyle yıkmaya zorladı.

Evin sahibinin, kendisine evini yıkması için tebliğat yapıldıktan sonra yıkım işlemini 3 gün içerisinde başlatması gerektiği, aksi takdirde işgalcilere ait yıkım araçlarının gelip yıkacakları bildirildi. İşgal rejimine bağlı araçların yıkım işlemlerini gerçekleştirmesi durumunda ise çok büyük miktarda yıkım ücreti talep ediyor.

Siyonist işgal rejimi, Vadi Rebabe Mahallesi çevresinde yoğun bir şekilde Yahudileştirme faaliyetleri yürütüyor.

İŞGALCİ ÇETE ÖNCEKİ GÜN 12 FİLİSTİNLİYİ DAHA ALIKOYDU

Batı Yaka’da yer alan Ramallah kentinde işgalciler, düzenlediği operasyonda evlerini bastığı 9 Filistinli vatandaşı esir aldı. İşgal altındaki Kudüs kentinde de, siyonistler tarafından 3 Filistinli genç alıkondu.

SİYONİSTLERİN ZİNDANLARINDA 4500 FİLİSTİNLİ ESİR BULUNUYOR

Esir ve insan hakları savunucusu kurumlar (Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, Esirler Heyeti, Damir İnsan Hakları Kurumu, Vadi Hilva Enformasyon Merkezi), işgal güçlerinin geçtiğimiz Temmuz ayında 32'si çocuk ve 10'u kadın 429 Filistinliyi esir aldığını açıkladı.

Filistinli insan hakları kuruluşları tarafından ortak hazırlanan rapora göre, işgalcilerin Kudüs’te 201, Ramallah ve el-Bire’de 46, el-Halil’de 35, Cenin’de 34, Beytülahim’de 22, Nablus’ta 20, Tulkerem’de 15, Kalkilya’da 17, Eriha’da 8, Tubas’ta 15, Selfit’te 3 ve Gazze’de 13 olmak üzere 429 Filistinliyi esir aldığı belirtildi.

İşgal altındaki Batı Yaka ve Kudüs'te sık sık evlere baskın düzenleyen işgalci siyonistler, çeşitli iddialarla Filistinlileri alıkoyuyor. Batı Yaka ve Kudüs'te sıradan hale gelen alıkoymalar sonrası aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Filistinlilerden bazıları günlerce gözaltı merkezlerinde tutuluyor. İşgalciler, "idari tutukluluk" adını verdiği uygulamayla Filistinlileri istihbarata dayalı olarak 1 ila 6 ay alıkoyabiliyor ve idari hapis cezasını 10 kereye kadar uzatabiliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir