• DOLAR 32.496
  • EURO 34.956
  • ALTIN 2429.44
  • ...
Erdoğan: "Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir anlayış insani değildir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da 75'inci Yıl Cumhuriyet Anfi Tiyatro ve Kültür Merkezi'nde konuşan Erdoğan, Covid-19 salgının ve etkilerinin geçmesiyle ekonomide yeni bir döneme gireceklerini, bu dönemin şahlanma dönemi olacağına inandığını söyledi.

Programda kadın hakları tartışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir düzenlemenin içerisinde yer almayacaklarını ifade etti.

Ancak Ailenin temeline dinamit koyan İstanbul sözleşmesi varken bu söylem şaşkınlık oluşturdu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

AİLENİN TEMELİNE DİNAMİT KOYAN HİÇBİR ANLAYIŞ MEŞRU DEĞİLDİR

Annelerimizin, özellikle evlatlarına bağışladıkları imkanlar hiçbir zaman hiçbir şeyle mukayese edilemez. AK Parti delikanlılarımız kadar, hatta daha fazla genç kızlarımızın partisidir. Gerektiğinde onların lehine pozitif ayrımcılık yapmaktan çekinmeyerek geldiğimiz bu noktada kadınların elde ettiği kazanımları kimse inkar edemez.

Ailenin temeline dinamit koyan hiçbir anlayış, hiçbir düzenleme, hiçbir ideoloji insani olmadığı gibi meşru da değildir. 

Bazı tartışmalara nokta koyma zamanı geldiğine inanıyorum.

Kimi isimler, kendilerine asla yakıştıramayacağımız çirkin ifadelerle bu tartışmanın içinde yer almıştır. Biz her türlü mücadeleye saygı gösteririz ama kadınlarımızın onuruna, iffetine yönelik en küçük bir saldırıya da müsaade etmeyiz. Adı, unvanı ne olursa olsun birilerinin edebimizin el vermeyeceği ifadelerle AK Partili kadınlara bunları söylemesine sessiz kalamayız. Bu saygısızlığı en kısa sürede telafi edileceğine inanıyorum.

 



Bu haberler de ilginizi çekebilir