• DOLAR 32.52
  • EURO 34.888
  • ALTIN 2435.944
  • ...
Köylülerden `Kum ocakları kapatılsın` Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Bismil ilçesine bağlı Ulut Ürk köyündeki kum ocaklarına tepki gösteren köylüler, basın açıklaması yaptı.


Kum ocakları nedeniyle çocuklarının öldüğünü, hayvanlarının telef olduğunu iddia eden köylüler, meralarının ise açılan çukurlardan dolayı kullanılmaz hale geldiğini söylediler.


Köylüler adına basın açıklaması Resul Aydın okudu. Aydın, "Kum ocağı işletmecileri, 1/b grup kil ruhsatı amacı dışında kullanarak yüzlerce dekarlık köyün ortak kullanım alanlarında, otlak alanda, resmi merada ve tarım alanında kum çakıl alımı ve üretimi yapmış ve bu arazilerin bitkisel, üretim fonksiyonu, endüstriyel, sosyo ekonomik ve ekolojik işlevleri yok edildi" dedi.


Aydın, kum ocaklarının köyün ortak kullanım alanlarında açmış olduğu çukurlarda Şehnaz A, Şilan A, Beritan A İsimli kardeşler ve Emine B ve Baver K isimli çocukların boğularak öldüklerini belirtti.


Aydın, "Çocuklarımızın kum ocağı ve kil ocağı çukurlarda boğulmadan ve ekili tarım alanlarımızın ve köyümüzün ortak kullanım alanları daha fazla tahrip edilmeden, kum ocaklarının kapatılmasını istiyoruz" dedi.


Köy Muhtarı İsmet Sönük ise seslerini yetkililere duyurmak için bir araya geldiklerini ve sorunlarına bir çözüm bulunmasını istedi. (Hasan Gündüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir