• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Batman Üniversitesi: İddialar tamamen gerçek dışıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Açıklamada, “Son günlerde Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un eşi Dr. Öğretim Üyesi Ayla Durmuş ve Araştırma Görevlisi oğlu Mehmet Harun Boğaç Barbaros Durmuş hakkında ortaya atılan gerçek dışı iddia ve iftiralar üzerine açıklama yapma gereği hasıl olmuştur.” denildi.

Üniversite açıklamasında, Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş’un, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130’ncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’ncü maddeleri uyarınca 22 Ocak 2017 tarih ve 29956 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 2017/4 Atama Kararı ile Batman Üniversitesine rektör olarak atandığı anımsatıldı.

Rektör Durmuş hakkında karalama kampanyasının başlatıldığı ifade edilen açıklamada, “Atandığı ilk günden itibaren üniversiteyi her alanda daha yaşanılabilir bir üniversite haline getirmek ve akademik açıdan devraldığı bayrağı daha ileriye taşımayı hedefleyen Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un rektör olarak atanmasını hazmedemeyen bazı güruhlar tarafından Sayın Rektörümüzün ailesi üzerinden adeta karalama kampanyası başlatılmıştır. Rektörümüz Prof. Dr. Durmuş’un rektör olarak atandıktan sonra hem eşi Dr. Öğretim Üyesi Ayla Durmuş hem de oğlu Mehmet Harun Boğaç Barbaros Durmuş’a Batman Üniversitesi’nde ‘özel kadro’ açılarak üniversiteye alındıkları iddia edilmektedir.” denildi.

“İddialar tamamen asılsızdır”

Söz konusu iddiaların tamamen gerçek dışı ve yalandan ibaret olduğu belirtilen açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un eşi Ayla Durmuş, 1986 yılında Fırat Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak atanmıştır. 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde doktorasını tamamlayan Ayla Durmuş, 1996 yılında Fırat Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak akademik hayatına devam etti. Yardımcı Doçent unvanını aldıktan sonra sırasıyla Tunceli Üniversitesi (2010) Ondokuz Mayıs Üniversitesi (2011) ve Batman Üniversitesi’nde (2014) akademik hayatını sürdürmüştür. Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş’un oğlu Mehmet Harun Boğaç Barbaros Durmuş ile ilgili ortaya atılan iddia da tamamen asılsız, gerçekdışı ve iftiradan ibarettir.”

“Hukuk önünde hesap sorulacaktır”

İddialar hakkında yasal işlemlere başvurulduğu ifade edilen açıklamada, “Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Aydın Durmuş, yukarıda da belirtildiği gibi 22 Ocak 2017 tarihinde Batman Üniversitesi’ne rektör olarak atanmıştır. Oğlu Barbaros Durmuş ise Sayın Rektörümüzün rektör olarak atanmasından 3 yıl önce yani 2014 yılında Mühendislik Fakültesi’nde araştırma görevlisi olarak göreve başlamıştır. Şu anda da Fırat Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamlamaktadır. Ortaya atılan bu mesnetsiz iddia ve iftiralar tamamen ‘çamur at izi kalsın’ şeklinde iddia ve iftiradan ibarettir. İddia ve iftira sahipleri hakkında gerekli yasal başvurular yapılarak hukuk önünde hesap sorulacaktır.” denildi.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir