• DOLAR 32.548
  • EURO 34.925
  • ALTIN 2425.489
  • ...
Emperyalist Macron, Jet Ski üzerinden dünyayı yönetmeye çalışıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beyrut Limanı'nda yaşanan patlama, son yıllarda meydana gelen en büyük felaketlerden biri oldu. Halen ölü, yaralı sayısının net olarak bilinmediği bölgeye patlamanın hemen sonrasında ziyaret gerçekleştiren Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, tüm dünyaya "Lübnan'ın yanındayız" mesajı vermeye çalışmıştı.

Macron'un içindeki emperyalist düşünceler nedeniyle bu ziyaret daha çok "sömürge devletini teftiş" gibi algılanırken, Fransız Cumhurbaşkanı'nın bölge ziyareti sırasındaki kibirli halleri bu düşünceyi doğrular nitelikteydi. İngiliz Times gazetesi Macron'un, Lübnan'dan hemen tatile geçişine atıfta bulunarak "Emmanuel Macron jet ski üzerinden dünya sorunlarını çözmeye çalışıyor" başlıklı bir yazı yayınladı.

MACRON BÜYÜK TEPKİ TOPLADI
Cumhurbaşkanı Macron'un ziyaretinde akıllarda en çok, her yerde gülücükler dağıtıp, Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn'ı yanından uzaklaştırması oldu. Macron'un gülümseyen tavırları ve sömürgeci bir lider gibi yaptığı açıklamalar hem Lübnan'da hem de uluslararası kamuoyunda büyük tepki çekti.

İngiliz The Times yazarı Charles Bremner, Macron'un son ziyareti ile ilgili yaptığı analizde, Fransız liderin bu hallerini eleştirdi. Bremner Macron'un Beyrut ziyareti sonrasında hemen tatile çıkması üzerine "Macron, ülkesinde 18 ay süren protestolar ve ardından da yaşanan salgın hastalıktan sonra Akdeniz'deki yaz tatilini 'genç bir lider' imajını canlandırmak için kullanıyor" yorumunu yaptı.

FRANSIZ LİDERİN ZİYARETİ TEPKİ ÇEKTİ

Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un Lübnan ziyaretinde ülkeden Fransız sömürgesiymiş gibi rejim değişikliğinden bahsetmesine tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcıları ve aktivistler, Macron’un tutumunun arkasında ‘sömürge zihniyetinin’ yattığını söyledi. Filistinli tarihçi Beşir Nafi, “Sömürge zamanları geçti. Ancak Macron’un zihninde devam ediyor” diye konuştu.

EMPERYALİST YANINI FRENLEYEMİYOR!
İngiltere'de yaşayan Filistinli tarihçi Beşir Nafi, Twitter hesabında Macron'un ziyareti hakkında "Fransa, bir süredir Emmanuel Macron gibi emperyalist yanını frenleyemeyen bir cumhurbaşkanı görmemişti" ifadelerini kullandı. Nafi, "Adam (Macron), utanmadan Lübnan siyasi hayatı için yeni bir döneme girmekten bahsediyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir