• DOLAR 32.597
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2500.14
  • ...
İHH ekibi Mali’de Halka Yardım Dağıtmaya Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Mali’de yaşanan kriz nedeniyle incelemelerde bulunmak ve insan yardım ulaştırmak üzere bölgeye giden İHH İnsani Yardım Vakfı ekibi ülkenin kuzeyinde yaşanan olaylar nedeniyle başkent Bamako`daki akrabalarının yanına sığınan mültecilere gıda, ilaç ve nakdi yardımda bulundu.

Bamako’ya sığınan 100 mülteci aileye 500 kilo pirinç ve 1 milyon frank tutarında nakdi yardım yapıldı. Ayrıca mültecilerin tedavi gördüğü İHH`nın bölgedeki kardeş kuruluşu Association İslamique Pour Le Salut (AİSLAM)`a bağlı Demba Nyuman Sağlık Ocağı’na 500 bin frank değerinde ilaç yardımında bulunuldu. Yardım dağıtımı sırasında İHH ekibine Mali Sosyal Kalkındırma Bakanlığı Müsteşarı da eşlik etti.

Korikoro Eyalet Valisi ile görüşerek bölgenin acil ihtiyaçları hakkında bilgi alan İHH Afrika Masası Sorumlusu Serhat Orakçı ve İHH Acil Yardım Koordinatörü Recep Güzel Mali`de gerçekleştirecekleri yardım projeleri hakkında da bilgi verdi.

İHH’nın Mali’de hayata geçireceği projeler arasında su kuyusu, kitap-kırtasiye vb. eğitim yardımları ile ramazan ve kurban bayramı dönemlerinde yapılacak yardım organizasyonları yer alıyor.

14,5 milyon nüfuslu sahra kuşağı bir Afrika ülkesi olan Mali’nin nüfusunun %90’ı Müslümanlardan oluşuyor. Etnik yönden oldukça kozmopolit olan ülkenin kuzey bölgelerinde Tuareg ve Songhai, başkent Bamako ve çevresinde ise Mande nüfusu yoğun olarak yaşıyor.

Mali’de çok sayıda iç ve dış etkenin sebep olduğu iki farklı sorundan bahsedilebilir. Bu sorunlar ülkenin kuzeyinde bulunan Azawad olarak adlandırılan bölgede yaşanan gelişmeler ve başkent Bamako’da yaşanan iktidar krizidir.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir