• DOLAR 32.634
  • EURO 34.763
  • ALTIN 2505.09
  • ...
Halk hastanelerinin kapatılmasını istemiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Van`da önceki sene yaşanan depremlerden sonra birçok hastane yıktırılmıştı. Son olarak yıktırılan Van Yüksek İhtisas Hastanesinden sonra Van İpekyolu Devlet Hastanesinin de kapatılacağının gündeme gelmesi üzerine mahalle sakinleri hastane önünde bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

 

\"Seçilmişlerimiz parlamentoda elini kaldırıp, indirmekten başka bir işe yaramıyor\"
Açıklamayı okuyan Şabaniye Mahalle Muhtarı Çetin Bilir, bu Hastanenin 1982 yılından beri Van Halkına hizmet verdiğini belirterek, \"İpek yolu Devlet Hastanesi, tüm uğraş ve çabalarımıza rağmen, kapatılma kararı alınmıştır. İlimizin büyükşehir olması ile sevinirken, maalesef sinsice kapatılan kurumlarımız, bizleri derinden üzmektedir. Bir genel sekreter, bir il hakkında kendi başına karar verebiliyorsa, hastane kapatabiliyorsa demek ki, o ilin dinamikleri bitmiştir. Seçilmişlerimiz demek ki, koltuk sevdasından, seslerini çıkaramayacak kadar aciz ve parlamentoda elini kaldırıp, indirmekten başka bir işe yaramıyorlar\" dedi.

 

\"Reformlarınız hastane kapatmak mıdır?\"
Nihayetinde aylardır, hastane hakkında, çeşitli spekülasyonların dillerde dolaştığını aktaran Bilir, \"Bu konuda farklı kararlar verildi, ama bir tane milletvekili bu hastaneye sahip çıkmadı. Merak ediyorum İpek Yolu Devlet Hastanesi kapatılırsa, bu halkın yüzüne nasıl bakacaksınız. Halk olarak sizleri Van iline sahip çıkasınız diye seçtik. Bu ilin hastanesini kapatasınız diye değil. Her seferinde, sağlıkta reform yaptık diyorsunuz, demek ki reformunuz hastane kapatmakmış. Depremi bahane ederek, üç tane hastane kapattınız. Van halkının değerlerine sahip çıkmadınız. Bir genel sekretere söz geçiremiyorsanız; lütfen kendinizi, bu halkın vekili olarak görmeyin\" diyerek milletvekillerine de sert tepki gösterdi.

 

\"Halk üzerinden rant sağlama uğraşındasınız\"
Yetkililerin, bunu yapmakla mağdur halkın, çoluk çocuğunun nafakasına bile tenezzül ettiğini iddia eden Bilir, \"Bütün bölge halkını bu iki hastaneye yönlendirerek, tekelleştirdiğiniz kafeteryalarınızdan, halk üzerinden rant sağlama uğraşındasınız. Oysa şehir merkezlerinde böyle bir şansınız yoktu. Halk mutlu sizlerin çıkarı olmadığı için mutsuzdunuz. Eğer halkın sağlığını düşünüyorsanız hastane kapatmayın, aksine şehir merkezinde poliklinikler açın, halkın hastanelere daha kolay ve mağdur olmadan ulaşmasını sağlayın\" şeklinde konuştu.

 

Hastanelerini asla kapattırmayacaklarını belirten Muhtar Bilir, Sivil Toplum Kuruluşları ve kentin dinamiklerini kendilerine destek vermeye davet etti.

 

\"7,2 Vurdu Siz Vurmayın\", \"Van Halkı Tek Bir Hastaneye Bağlı Kalmasın\", \"Hastanemi Neden Kapatıyorsunuz?\", \"Şaşırma Hastaneyi Taşıma\" yazılı dövizler taşıyan mahalleli, açıklamanın ardından hastaneye yürümek istedi. Polisin izin vermemesi üzerine grup sessiz bir şekilde dağıldı. (Murat Dalgın - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir