• DOLAR 32.323
  • EURO 35.144
  • ALTIN 2294.34
  • ...
Dr. Yusuf El-Karadavi`den Birlik Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MISIR - Bugün Katar`ın Doha kentinde Ömer bin Hattap camisinde Cuma hutbesinde konuşan Dünya Müslüman Âlimler Federasyonu başkanı Dr. Yusuf El-Karadavi, Mısır çökmeden önce bütün Mısırlıların ne olursa olsun inançlarını ve uzlaşma yolunu takip ederek birlik olması gerektiğini belirtti.
 
Hutbede Mısırlılara hitaben konuşmasına devam eden Karadavi, "yazıklar olsun sizlere hepimiz bu vatanın evlatlarıyız Maslahatlarımız birdir, Allah`a yönelin ve kendi nefsinizi terbiye edin bizler bu ülkede Mısır`ı inşa etmek istiyoruz" diye ekledi.
 
25 Ocak devriminin 2.yıldönümüne işaret eden Karadavi, bu ülkede bazı maskeli grupların her yeri ateşe verdiklerini, oraları bozduklarını ve Mısır`da kötülüğü istediklerini ve hiç kimsenin onların kim olduklarını bilmediklerini aynı şekilde eski rejim kalıntılarının hala bu ülkede sömürülerine devam ettiklerini dile getirdi.
 
Perşembe günü Ezher girişimiyle bazı siyasi gruplar arasında şiddetin son bulması için imzalanan antlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını belirten Karadavi, "ülkede oluşan bütün şiddet eylemlerini ve meydana gelen olumsuzlukları şiddetle kınıyoruz "diye ekledi. (Ahmet Batı - İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir