• DOLAR 32.403
  • EURO 35.37
  • ALTIN 2325.517
  • ...

CNN Türk canlı yayınında Tarafsız Bölge programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, döviz kurlarında yaşanan dalgalanmaları değerlendirdi.

"DOLAR YÜKSELİNCE ENDİŞELENMELİ MİYİZ"
Ahmet Hakan'ın Bakan Albayrak'a ilk sorusu "Ekonomiden anlayan biri değilim ama dolar yükselince telaşlanıyorum. Eyvah diyorum, her şey pahalanacak. ülkemizin ekonomisi kötüye gidecek. Endişelenmeli miyiz?" oldu.

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, bu soruya şöyle yanıt verdi;

Dolarla mı maaş alıyorsunuz ? Dolar borcunuz mu var? Dolarla bir işiniz var mı? Öncelikle onu sorayım. Kur algısıyla ekonomiyi ölçme konusunda bir psikolojiye girmiş. Eskiden kur çok daha fazla etkiliyordu. Şimdi ekonomide bir dönüşüm var. 2 sene önce de bu seviyelerdeydi. Düştü.

KURDAKİ YÜKSELİŞ SİZİ TELAŞA GÖTÜRÜYOR MU
"Kurdaki yükseliş sizi telaşa götürüyor mu?" sorusunu yanıtlayan Bakan Berat Albayrak, şu ifadeleri kullandı:

"2 senedir… 2018’le kur geldi. Tweetler atıldı. Yaptırımlar yapıldı. Kur 7’lerden 6’lardan 5’lere indi. Tekrar çıktı. Tekrar indi. İner çıkar. Türkiye tüm bu dalgalanmaları düzgün bir şekilde yönetip yönetmedir. Güçlü bir altyapıya sahip."

ŞİKAYET EDENLERE BAKIYORSUNUZ..
Kur iner çıkar. Türkiye tarihinde ilk defa rekabetçi bir kur düzeyiyle ekonomisini dönüştürecek noktaya dönüştü. Şikayet edenlere bakıyorsunuz yurt dışına gidiyordum pahalandı. Mercedes alamıyorum pahalandı.