• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
siyonist israil  7 Filistinliyi Şehit Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Filistin İnsan Hakları Merkezi tarafından hazırlanan raporda, işgal güçlerinin Filistin halkına karşı baskı, saldırı ve cinayetlerinin Ocak ayı içinde de devam ettiği belirtilerek, geçen ay içinde 7 Filistinliyi şehit ettiği 300 Filistinliyi de yaraladığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin Ocak ayı içinde Filistin halkına karşı işlediği cinayetlerle ilgili olarak hazırladığı raporu dün yayınlayan İnsan Hakları için Uluslararası Dayanışma Müessesesi, geçen ay içinde Batı Yaka’da ikisi çocuk dört kişinin, Gazze’de ise biri çocuk üç kişinin işgal askerlerinin açtığı ateş sonucu şehit olduklarına dikkat çekti.

İşgal güçlerinin sindirme operasyonlarına ve tutuklamalarına da değinilen raporda şu rakamlara yer verildi:

“İşgal güçleri bu süre içinde Gazze ve Batı Yaka’da 60’ı çocuk ve 5’i kadın olmak üzere 300 kişiyi tutukladı. Siyonist işgal güçlerinin toprak gasplarını protesto ve önleme amacıyla Filistinlilerin işgal altındaki Kudüs şehri yakınlarında gasp edilen Bab’uş-Şems’de çadır köyü inşa etme teşebbüsünde tutuklananlar bunun dışındadır.”

Raporda ayrıca tutuklananlar arasında Şeyh Cemal Et-Tavil, Bacis Nahle ve Fadi Sadık Vehşa gibi yıllarca Siyonist işgal zindanlarında kaldıktan sonra özgürlüğe kavuşan eski esirlerin de olduğu ifade edildi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir