• DOLAR 32.392
  • EURO 35.145
  • ALTIN 2324.16
  • ...
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Şahin: “Halkımızın sağlığı için yeni çözümler üretilmeli”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Batmanda sağlık sistemi çok kötü durumda. Kamu hastanelerinin kapasitesi dolduğu için hastaların çoğu evlerine gönderiliyor. Şırnak ve çevre illere gönderilen yoğun bakım hastaları var. Özel hastanelere yönlendirilen hastalar yüksek faturalar karşısında büyük mağduriyetler yaşıyor. Özel hastanelerin fırsatçılığına dur” demek lazım. Halk perişan hale geldi.

Halkın sağlık alanında büyük sıkıntı çektiğini belirten HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, duruma tepki gösterdi.

Kamu hastanelerinin yetersizliğinden ötürü özel hastanelere yönlendirilen halkın büyük mağduriyetler yaşadığını vurgulayan Şahin, bu sıkıntılar bir an önce son bulmalı. Yetkililere çağrıda bulunan Şahin, sıkıntılar daha da artmadan soruna çözüm üretilmesini istedi.

Hastaneler çok yetersiz”

Sağlık isteminin çökme noktasına geldiğini ifade eden Şahin, Yıllardır HÜDA PAR İl Başkanlığı olarak şuna vurgu yapmaya çalışıyoruz; Batman'da kamu hastanelerimizin çok yetersiz. Özellikle de salgın hastalığının artması durumunda Batman halkının sıkıntılarla karşı karşıya kalacağını hep vurguladık, dile getirdik. Bugün ise korktuğumuz başımıza geldi. Covid-19 hastalığının artmasıyla birlikte Batman'da sağlık sistemi -Allah korusun- neredeyse çökme noktasına geldi.” dedi.

Büyük sıkıntılar mevcut”

Sağlık alanında halkın büyük sıkıntı çektiğini vurgulayan Şahin, Son birkaç gündür birtakım çabalar sarf ediliyor olsa da Batman halkı ne yazık ki çok büyük sıkıntılar çekmektedir. Batman Bölge Devlet Hastanesi 358 yatak kapasitesine sahip, bu düzeyde bir hastane normal hastalıklara cevap verebilecek durumda değil iken, pandeminin yaygınlaşmasıyla da bugün Batman halkı büyük sıkıntılarla karşı karşıyadır, hatta Batmanlı ağır hastaların Şırnak iline götürüldüğü ve oralarda yatırılmaya çalışıldığı da söyleniyor. Şu anda öğrenci yurtlarında dahi tedavi gören hastalar vardır.” diye konuştu.

Halkımız ciddi bir mağduriyet yaşıyor”

Vatandaşların özel hastanelere gitme mecburiyetinde bırakıldığını dile getiren Şahin şöyle devam etti:

Bir an önce en az 500 yatak kapasiteli bir hastanenin yapılması gerektiğini ifade ediyoruz. Geçen yıl böyle bir karar alınmasına rağmen hangi aşamada olduğunu bilmiyoruz. Bölge Devlet Hastanesinin büyük bir kısmının Covid-19 hastalarına ayrılmış olmasından dolayı da normal hastalıklarla gelen hastaya bakılamıyor, dolayısıyla halkımız özel hastanelere gitmek zorunda kalıyor ve bu durumda da yüksek meblağda paralar ödemek zorunda kalan halkımız ciddi bir mağduriyet yaşıyor.”

Batman halkının sorunlarına ilgi gösterelim”

Mülki idareciler ve yetkililerin kentin sorunlarına ilişkin yeni çözümler üretmeleri gerektiğini kaydeden Şahin, Batman yöneticilerinin ve siyasilerinin hatta sağlık Bakanlığının Batman halkı için yeni çözümler üretmeleri gerekiyor. Türkiye'de Covid-19 hastalığının en fazla yayıldığı illerden birisi Batman, dolayısıyla bir sağlık ekibinin bu hususu takip etmesi ve sahra hastanesinin yapılması gerekiyor. Şikâyetler had safhada, halk mağdur ve iki aileden birisi bu hastalığa yakalanmış durumda.” ifadelerini kullandı.

“Çözüm yoluna gidilmeli”

Bu durumun daha kötüye gitmemesi, halkın daha mağdur olmaması için yöneticilerin, siyasilerin ve bakanlığın konuya el atması gerekir” diyen Şahin, Bir türlü bitirilemeyen Kadın Doğum Hastanesi söz konusu… Bunun bir an önce devreye alınıp ya da eski devlet hastanesinin pandemi hastanesine dönüştürülmesi gibi çözüm yoluna gidilmesi gerekir. Aksi takdirde Batman halkı daha büyük sorunlar, sıkıntılar çekecektir. HÜDA PAR Batman İl Başkanı olarak halkın bu sıkıntılarına duyarsız kalmamız mümkün değil. Gerekirse her gün halkımız adına bir açıklama yapacağız ve ilgililere sesimizi duyurana dek bu işin takipçisi olacağız.” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir