• DOLAR 32.329
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2306.843
  • ...
SON DAKİKA
 Yardım Seferberliği Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı`ndan (AFAD) yapılan açıklamaya göre, Suriye`de yaşanan trajedinin mağduru halka yönelik kampanya kapsamında 1 Şubat itibarıyla toplanan tutarın 17 milyon 672 bin lira olduğu belirtildi.

Kampanyası kapsamında un ve battaniye yüklü 2 tır, Suriye halkına ulaştırılmak üzere Mersin`den yola çıktı. İnsan Hak ve Hürriyetleri Yardım Vakfı (İHH) Mersin Şube Başkanı Mesut Kayacı, Hz. Ebubekir Camisi önünde yapılan uğurlama töreninde, ``Biz her gün yemek yiyor, ekmek yiyor ve uyuyoruz. Yataklarımız sıcak, evlerimiz kapalı. Ancak Suriye`de, yanı başımızda milyonlarca insan zor durumda. Ekmek yapmaya un bulamıyorlar`` dedi.

Kimse Yok Mu Derneği Bursa Şubesi de kampanya kapsamında Gaziantep`teki Suriyelilere ulaştırılmak üzere yardım malzemeleriyle dolu 3 tırı yola çıkardı.

Kimse Yok Mu Derneği, Yayladağı ilçesinde evlerde kalan Suriyelilere de 3 bin kişilik gıda, battaniye ve kıyafet yardımında bulunuldu.

Deniz Feneri Derneği`nce Suriye`deki ihtiyaç sahipleri için gönderilen 1 tır yardım malzemesi Şanlıurfa`ya ulaşırken, Suriyeli bebekler için de İstanbul`dan bir kamyon mama gönderildi.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir