• DOLAR 32.334
  • EURO 35.101
  • ALTIN 2300.043
  • ...
Bingöl Deprem Stratejisi ve Eylem Planı toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL - Bingöl İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından hazırlanan Bingöl Deprem Stratejisi ve Eylem Planı (BİDSEP) değerlendirme toplantısı yapıldı.

Vali Yardımcısı Numan Tahir Şimşek başkanlığında kurumun toplantı salonunda yapılan toplantıda, 2012-2023 yıllarını kapsayan BİDSEP ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına tanıtılarak kurumların kendilerine ait görev ve sorumlulukları bildirildi.

 

BİDSEP çalışmalarında hedef; depremleri öğrenmek, depreme güvenli yerleşme ve yapılaşma ve depremlerin etkileriyle baş edebilmek şeklinde üç ana eksende gruplandırıldı. Bingöl deprem bilgi altyapısının geliştirilmesi, deprem tehlike analizleri ve tehlike haritalarının oluşturulması, depreme güvenli yerleşme ve depreme dayanıklı yapılaşmanın sağlanması, Bingöl`ün tarih ve kültür mirasının korunması, depremlere ve diğer afetlere ilişkin eğitim ve halkın bilinçlendirilmesi faaliyetlerinin geliştirilmesi, depremlere ve diğer afetlere zamanında hızlı ve etkili olarak müdahale edilebilmesinin sağlanması gibi konular toplantıda ele alındı.

Toplantıya kamu kurum ve kuruluşlarının müdür ve temsilcileri, İl Afet ve Acil Durum Müdürü M. Emin Boğatekin, şube müdürleri ve kurum personeli katıldı. (Nihat Kanat - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir