• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
VAN ESOB Başkanı Berge: Turizm şehri Van, seni bekliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (VAN ESOB) Başkanı İsa Berge, Sağlık Bakanlığı ve Van Valiliğinin açıklamasına göre covid-19 noktasında Van'ın en güvenli şehirler arasında yer aldığını, turistlerin Van'a teveccüh ettiğini ve ziyaret ettiği Otel işletmecilerinin turistlerin rahat bir şekilde konaklayabileceği tedbirler alarak maske, mesafe ve hijyen konusunda dikkatli davrandıklarını müşahede ettiğini belirtti.

Turizm koridoru özelliğini taşıyan ve turizm şehri olan Van'a yerli yabancı herkesi davet eden ve turistlere çağrı yapan Berge, "Rahatlıkla ve güvenli bir şekilde Van'a seyahat edebilirsiniz. Van sizi ağırlamaya hazır. Vaka sayısında ülkemizin diğer illerine göre Van, iyi bir durumda. Bu anlamda tüm Türkiye'yi Van'a davet ediyoruz. Üzerine düşen her şeyi fazlasıyla yapan esnaf ve sanatkarımız turistlerimizi, kontrollü sosyal hayat kapsamında en iyi şekilde karşılayacaktır." şeklinde konuştu.

"Van seni bekliyor"

Van'ın, güneşin ve suyun başkenti olduğunu, adının Tevrat'ta Şinar ülkesinin kadim kenti Erek (bugünkü Van) olarak geçtiğini ve Nuh Tufan'ından kurtulan 4 şehirden biri olduğunu söyleyen Berge şöyle konuştu:

Asur, Pers, Roma, Hurri, Urartu, Med, Karakoyunlu, Akkoyunlu, Safevi, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerini görmüş 'Van' seni bekliyor. Bianili denilen Nairi'nin ülkesi ve Van Krallığı adıyla medeniyetlere başkentlik etmiş 'Van' seni bekliyor. Aygestan ve Şahestan adıyla da anılan antik dönemden orta çağa, yakın çağdan günümüze, uygarlıkları bağrında barındıran 'Van', seni bekliyor. Müslümanların ve Hıristiyanların eski Van şehrinde yıllarca beraber kardeşçe yaşadığı Van, seni bekliyor.

Tescilli 150 değerinin 101'i uluslararası düzeyde dünya değerlerini barındıran ve turizm potansiyeli ile nüfusu 1 buçuk milyona yaklaşan Van, seni bekliyor. Havzasında yaklaşık 2 buçuk milyon insanın yaşadığı 1640 rakımda, 3 bin 173 kilometrekare yüzölçümü ile en derin yeri 451 metre olan Van Deniz'i seni bekliyor. Deniz otobüsleriyle Selçukludan Osmanlı'ya, Osmanlı'dan Türkiye'ye yolculuk yapılan Van, seni bekliyor. Kano, yelken, sörf, dalış, deniz bisikleti, su kayağı, Akdamar, Adır, Çarpanak ve daha nice güzellikleri olan Van, denizi seni bekliyor. Türkiye'nin Ortadoğu'ya ve Asya'ya açılan kapısı ile cazibe merkezi konumunda ve yaklaşık 125 milyonluk hinterlanda hitap eden Van, seni bekliyor.

Türkiye'deki 600 kuş türünün 350'sini barındıran kuş cenneti olan Van, seni bekliyor. Türkiye'nin en ihtişamlı 10 kalesinden biri olan Hoşap Kalesi, Muradiye Şelalesi, Çatak Kanispi Çağlayanı, Tarihi Şamram Kanalı, Vanadokya olarak adlandırılan Peri Bacaları, Pamukkale'yi andıran Başkale Travertenleri ile Van seni bekliyor. Eko-turizm, kongre turizmi, spor kamp turizmi, inanç turizmi, dağcılık-doğa turizmi, kış turizmi, fuar turizmi, sağlık turizmi ile Van seni bekliyor.

Van'ın, Türkiye'deki 600 kuş türünün 350'sini barındıran kuş cenneti olduğunu, Türkiye'nin en ihtişamlı 10 kalesinden biri olan Hoşap Kalesinin ve Muradiye Şelalesi, Çatak Kanispi Çağlayanı, Tarihi Şamram Kanalı, Vanadokya olarak adlandırılan Peri Bacaları, Pamukkale'yi andıran Başkale Travertenlerinin Van'da olduğunu kaydeden Berge, "Eko-turizm, kongre turizmi, spor kamp turizmi, inanç turizmi, dağcılık-doğa turizmi, kış turizmi, fuar turizmi, sağlık turizmi ile Van, seni bekliyor.Van kahvaltısı, Van Otlu Peyniri, Van Cacığı, Van Pastası, Van Gölü, Van Gölü Canavarı, Van Kedisi, Van Güvercini, Van Kelebeği, Van Yılanı, Van Balığı (İnci Kefali), Van Kalesi, Ters Lale, Van Lalesi, Van Evleri, Van Savatlı Gümüşü, Van Kilimi, Van Florası, Van Mavişiyle (Veronica Vanensis) Van, seni bekliyor." dedi.

"Dünyada Van ahirette iman sözü boşuna değil"

Dünyada Van ahirette iman sözünün boş yere söylenmediğine dikkat çeken Berge, konuşmasına şöyle devam etti:

"Camileri, kiliseleri, medreseleri, manastırları, hanları, hamamları, kümbetleri ve Urartu müzesi ile inanç ve kültür şehri Van, seni bekliyor. Abalı, Kurubaş ve Çaldıran kayak tesisleri, Artos, Erek, Süphan, Nemrut ve Tendürek dağlarında trekking, dağcılık ve yamaç paraşütü, Bendimahi Deltası, Müküs Çayı'nda rafting ve Van denizi koyları ile Van, seni bekliyor." 

"Otellerimizde gönül rahatlığıyla konaklayabilirsiniz"

Van'daki tüm turizm bileşenleri adına konuşan Van Otelciler Derneği Başkanı Reşat Yeşilağaç, turizm şehri olan Van'da turizm güvenlik sertifikası alan otellerin, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya hazır olduğunu belirtti. Otellerde kontrollü sosyal hayat çerçevesinde maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyulduğunu vurgulayan Yeşilağaç, "Covid virüsü, önlemlerimizden daha güçlü değil.  Mesafe, maske ve temizlik kurallarına uyulduğu takdirde risk yoktur. Otellerimizde düzenli dezenfeksiyon çalışmaları uzmanlarca yapılmaktadır. Aileniz ve sevdiklerinizle güvenli bir şekilde konaklayabilmeniz için tüm önlemleri alıyoruz. Personelimiz ve işletmelerimizde temizlik ve hijyen kontrolleri rutin olarak yapılmaktadır." dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir