• DOLAR 32.34
  • EURO 35.208
  • ALTIN 2246.716
  • ...
İstanbul Bilişim satışa devam ediyor! Mahkeme siteyi engellemişti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'de TL'nin aşırı değer kaybıyla teknoloji sektöründe kriz hüküm sürüyordu. İthal ürünler olan bilgisayar, telefon ve çeşitli teknoloji ürünlerinin fiyatı katlandı.

İstanbul'un en büyük teknoloji marketlerinden biri olan İstanbul Bilişim de konkordato ilan etmişti. Şirket, internet sitesinden ürün alanların parasını tahsil etmesine rağmen ürünleri teslim etmedi. Onlarca kişiden şikayet yağdı. Tüketiciler, ne ürünlerini ne de paralarına alabildiklerini söylüyor.

Mahkeme de ürünleri teslim etmeyen ve hala satış yapan şirketin internet sitesini erişime kapattı. Şirket ise yeni bir site açarak satış yapmaya devam ediyor.

Bazı kullanıcılar istanbulbilisim.com web sitesine ulaşmayı denediklerinde "Bu internet sitesi (istanbulbilisim.com) hakkında İstanbul 5. Sulh ve Ceza Hakimliği tarafından verilen 28/07/2020 tarih ve 2020/2984 D.İş sayılı karara istinaden, Bilgi ve İletişim Kurumu tarafından koruma tedbiri uygulanmaktadır." yazısı ile karşılaşmıştı.

Sonrasında ise şirket, yeni bir site açarak (istanbul-bilisim.com) ürün satışına devam etti. Sosyal medyada da kullanıcılar, şirketten ürün almak isteyen tüketicilere uyarıda bulunuyor.

Bazı tüketiciler ödeme yapmasına rağmen aylarca ürünlerini teslim alamadı ve şirketten talep etmelerine rağmen şirket paralarını da iade etmedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir