• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Belediye nihayet metruk evlerin yıkımına başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman`da tüm müracaatlarına rağmen belediyenin esrarcıların mesken tuttuğu evi yıktırmaması üzerine harekete geçen mahalleli söz konusu evi yıktırdığı yönündeki haberimizden sonra Batman Belediyesi metruk evler ve binalar için harekete geçti.

Batman Belediyesi`nden yapılan açıklamada, belediyenin, özellikle uyuşturucu ve madde bağımlıların mesken tuttuğu, kentte yaşanan kapkaç, yaralama ve tecavüz vakaların en çok yaşandığı alanların başında gelen metruk bina diye tabir edilen evlerin yıkımına başladığı kaydedildi.

Belediye Başkanvekili Serhat Temel ise, halktan gelen yoğun şikayetler üzerine geçen sene metruk yapıların yıkımı ile ilgili bir çalışma başlattıklarını ve çalışmanın yasal ve teknik altyapısının oluşturulmasından sonra bu evlerin yıkımına başladıklarını belirtti.

Konunun daha önce kent konseyinde de gündeme gelmesi üzerine bir komisyon kurulduğunu dile getiren Başkanvekili Temel, \"Komisyonun tespit ettiği bu kapsama giren yaklaşık 150 ev tespit edildi. Gerekli yasal ve teknik altyapının tamamlanmasından sonra anılan bu kapsama giren yapılardan 60`ının yıkılmasına dair belediye meclisinden karar çıktı. Bu karar gereği de ekiplerimiz bu evlerin yıkımına başladı\" dedi. (Mehmet Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir