• DOLAR 32.341
  • EURO 35.128
  • ALTIN 2238.603
  • ...
Alınan tedbirlerle Van'da taşkın riskinin azaltılması hedefleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tarım ve Orman Bakanlığı ile DSİ 17'nci Bölge Müdürlüğü, yaptığı yatırımlarla Van'daki mümbit toprakları su ile buluşturma, içme ve kullanma suyu temin etme, derelerdeki taşkın riskini azaltmayı hedefliyor.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız yaptığı yazılı açıklamada, Van genelinde son günlerde bastıran aşırı yağışların ani taşkınlara neden olduğu ve bunun neticesinde meydana gelen taşkınların oluşturduğu zararları bertaraf etmek için yaşanan ani taşkınlara hızlı, doğru ve koordineli bir şekilde müdahale edildiğini, taşkınların zararlarını bertaraf etmek için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ve yerleşim birimlerine zarar vermemesi için de kalıcı tedbirlerle ilgili çalışmaların başlatıldığını söyledi.

Yıldız, gerek Van şehir merkezinde gerekse ilçe ve mahallelerde taşkın riskini asgariye indirmek için makinalı çalışmaların yapıldığını, tedbirler sayesinde bu alanlarda önemli bir taşkın olayının vuku bulmadığının altını çizerek bu kapsamda çalışmaların devam etmekte olduğunu aktardı.

Van Erçek-Memedik Deresi'nin ıslahı kapsamında yapılan toplu makineli çalışma faaliyetleri kapsamında Van'ın Erçek sınırları dâhilinde, yaklaşık 15.6 kilometre uzunluğunda dere tanzimi, 168 bin metreküp taş tahkimatı, 570 bin metreküp kazı ve bir milyon 680 bin metreküp taşıma planlanmış olup çalışmaların devam ettiğini ifade etti. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir