• DOLAR 32.596
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2495.215
  • ...
Irak Kürdistan Bölgesi Hükümetinden Türkiye ve PKK'ye çağrı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kürdistan Bölgesi Hükümeti, Türkiye’nin Soran ilçesinin Sidekan Nahiyesi’nde düzenlediği saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bugün öğleden sonra saat 14.45’te Federal Hükümete bağlı sınır muhafız güçleri, yerleşim yerleri üzerindeki tehlikeyi uzaklaştırmak ve sınır noktalarında meydana gelen boşluğu doldurmak için çalışırken, Türkiye savaş uçağı tarafından bir araçları hedef alındı. Maalesef 2'nci Sınır Tümen Komutanı Albay Muhammed Reşid Süleyman ve 2'nci Sınır Tümen Komutanlığına bağlı 3’üncü Birlik Komutanı Yarbay Zübeyir Hali Taceddin şehit oldu. Yarbay Hüsameddin Abdurrahman Hasan da yaralandı.

PKK ve Türkiye’nin savaş ve çekişmelerini Kürdistan Bölgesi ve Irak sınırlarının dışına taşımaları ve halkımızı kurban etmemeleri gerektiğini bir kez daha tekrarlıyoruz.

Bu acı olay nedeniyle şehitlerin ailelerine başsağlığı diliyor ve yüce Allah’tan cenneti ile müjdelemesini diliyoruz. Yaralılar için de acil şifalar diliyoruz. Kürdistan Bölgesi Hükümetinin bu çekişmeyi Kürdistan Bölgesi’nden uzaklaştırmak için her zamanki gibi bütün gücünü kullanacağı ve çaba göstereceği konusunda halkımıza güvence veriyoruz.”

Ne olmuştu?

Önceki gece Soran ilçesi sınırlarında PKK ile Irak sınır muhafızları arasında çatışma yaşanmış, Irak ordu güçleri yaşanan çatışmaların ardından sorunun çözülmesi amacıyla PKK ile toplantı yapmak için dün bölgeye gitmişti.

TSK’ya ait SİHA’lar, Irak ordu güçleri ile PKK’lilerin sınıra yakın bölgede toplantı yaptığı yeri bombalamış, aralarında iki Kürt komutanın da olduğu birkaç sınır muhafızı ile 7 PKK'linin öldürüldüğü ifade edilmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir