• DOLAR 32.593
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2497.626
  • ...
Erdoğan: Canlı Bomba Paramparça Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL -Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 486 araçlık ambulans filosunun hizmete alım töreni için Beylikdüzü’ne geldi. TÜYAP fuar alanının yanındaki otoparkta gerçekleşen törene Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve diğer yetkililer katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterisi altında tören alanına gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşlara hitap etti.

Antalya’da trafik kazası geçirerek bilincini kaybeden ve yatağa mahkum olan Rus gence bakan Gülsüm Kabadayı hakkında değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “Gülsüm kardeşimiz sadece insan olduğu için değil tanımadığı bilmediği kişiyi himayesine almakla tüm dünyaya insanlık öğretiyor. Sadece Allah rızası için yıllardır bakan Gülsüm hanımefediyi milletim adına kutluyorum. Biz milletimize önce insan diyerek sahip çıktığımızda bizim milletimiz insanlığa sahip çıkıyor.Hiçbir zaman yeter demeyeceğiz. Hiçbir zaman bitti demeyeceğiz. En iyisine ulaşıncaya kadar bu hizmet yolculuğuna devam edeceğiz. Büyüdükçe güçlenecek, güçlendikçe hizmeti vatandaşlarımıza seferber edeceğiz. Beylikdüzü’ne sözüm var. Arazi noktasında bizi çok uğraştırdılar. Arazi sorunumuzu hallettik. TOKİ ihalesini yapmak suretiyle bu hastanemizin inşasını yapmak suretiyle Sağlık Bakanlığı bu hastaneyi kavuşturacak.” şeklinde konuştu.

`TÜRKİYE`NİN BİRLİK VE BERABERLİĞİNE KİMSE ZARAR VEREMEZ`

Türkiye’nin birlik ve beraberliğine kimsenin zarar veremeyeceğini ifade eden Erdoğan, “Bizi bölmek ve ayırmak isteyenlere hadi oradan çekilin siz bu millete düşmansınız diyeceğiz. Bu millet birlik ve beraberliğini bu ayrılıkçılara feda etmeyecektir. Anamuhalefetin yaklaşım tarzı hiçbir zaman bizim anlayışımızla mukayese edilemez. 11 yıl önce ne dedik? Tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet diyerek yola çıktık. Etnik milliyetçiliğe hayır dedik. Dinsel milliyetçiliğe hayır dedik. Yaratılanı Yaradan`dan ötürü seviyoruz. Mezhepsel ayrım da biz de yok, olmayacak. Bizim iktidarımız her türlü inanç grubunu güvence altına alan bir iktidardır. Böyle yola çıktık. Böyle devam edeceğiz. Hiç kimsenin birliğimizi beraberliğimiz bozmasına izin vermeyeceğiz. Ne içerden ve dışarıdan hiçbir saldırının bizi yavaşlatmasına izin vermeyeceğiz. Bugün devam eden bazı sorunlar Türkiye`nin büyümesini engellemeye dönük girişimlerdir.

ABD Büyükelçiliği’ne yapılan saldırı hakkında da konuşan Erdoğan, “Ankara’daki gelişme. ABD Büyükelçilik binasının personel girişine ne yazık ki bir canlı bomba saldırmak suretiyle orada arzu etmediğimiz neticeye yol açtı. Terörün uzantılarına karşı bu ortak mücadeleyi dünyanın her yerinde birlikte veriyoruz. Güvenlik görevlileri orada inceleme yapıyorlar. Sağlıklı neticeler tam ortaya çıktığında başta İçişleri Bakanım olmak üzere açıklamayı yapacaklardır. Bu canlı bomba paramparça oldu. Özel güvenlik ekibinden bir rivayete göre bir; bir rivayete göre iki vatandaşımız orada rahmetli olmuştur. Yaralılara da şifa diliyoruz. Bunlar ülkemizin refahına huzuruna yönelik saldırılardır. Bunlara karşı dik duracağız, diri olacağız, bu sorunu beraber aşacağız. Hiçbir şehidimizin kemiklerimi sızlatmayacağız.”ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir