• DOLAR 32.595
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2505.231
  • ...

Resmi Gazetede 6 Ocak 2017 tarihinde OHAL kapsamında yayımlanan 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Nusaybin Kuyumcular ve Sarraflar Derneği, Cumhurbaşkanlığı Olağanüstü Hal İşlemleri (OHAL) Komisyonuna başvurarak kararın iptali başvurusunu yaptı.

Derneğin başvurusunu kabul eden OHAL Komisyonu, yaptığı inceleme ve soruşturma sonucunda 14 Temmuz 2020 tarihinde derneğin tekrar açılmasına karar verdi.

Evrak işlemleri ve kararın Mardin Valiliği İl Dernekler Müdürlüğüne ulaşması sonrası Mardin İl Dernekler Müdürlüğüne davet edilen Nusaybin Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkan Tekyeddin Aktaş, derneğin tekrar açılması ve faaliyetlerine başlaması onayını aldı.

Yaklaşık 3 yıldır kapalı olan derneklerinin OHAL Komisyonunca yapılan inceleme sonucu tekrar açılmasından dolayı Nusaybin Kuyumcuları ve Sarrafları adına memnuniyetini dile getiren Başkan Aktaş, meslek kuruluşu olarak faaliyetlerine tekrar başlayacaklarını söyledi.

Kararın hayırlı olması temennisinde bulunan Aktaş, "Bizler bir meslek kuruluşuyuz. Sadece mesleğimiz ile ilgili faaliyetlerde bulunuyoruz. Yaklaşık üç yıl önce KHK ile kapatılan derneğimiz, Cumhurbaşkanlığı OHAL Komisyonunca yapılan inceleme ve soruşturma sonucunda masum olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Derneğimizin tek amacı, ilçemizde faaliyet gösteren kuyumcu ve sarrafların mesleki birliğini ve dayanışmalarını sağlamaktır. Derneğimizin tekrar açılması tüm esnaflarımıza ve ilçemize hayırlı olsun. Evrak işlerinden sonra derneğimiz tekrar faaliyetlerine başlayacaktır." dedi. (İLKHA)