• DOLAR 32.331
  • EURO 35.068
  • ALTIN 2296.439
  • ...
Kendi haline terk edilen Altunkalbur mesire alanına dönüştürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Daha önce kendi haline bırakılan ve uyuşturucuların, alkol kullanıcıların mekânı haline gelen ve halk arasında "Altunkalbur" olarak bilinen su havuzunun bulunduğu alandaki çalışmalar sona yaklaşıldı.

Belediye tarafından yapılan çalışmayla mesire alanına dönüştürülen Altunkalbur'da incelemelerde bulunan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, önümüzdeki hafta açılışı yapacaklarını söyledi.

Bitlis Valisi Oktay Çağatay ile birlikte alanda incelemelerde bulunan Tanğlay, "Şu an Bitlis'in tarihi mekanlarından olan Altunkalbur'dayız. Geçen yıl burayı mesire alanı yapmayı planlamıştık. Geçen yıl buranın istinat duvarları ile enkazını aldık.  Şimdi yaptığımız çalışmalarla güzel bir mesire alanı yapıyoruz. Aileler buraya gelip gezebilir, oturabilir. Güzel bir alan oluşturduk. Artık son rütüşleri yapıyoruz. Yol ve parke işlerini de bitirdikten sonra önümüzdeki hafta açılışını yapacağız. Bitlis denince Altunkalbur akla gelir. Bitlis'e mal olmuş bir yer. Buraya halkımızla birlikte sahip çıkacağız. Halkımızı ailece buraya bekliyoruz." dedi.

Altınkalbur Mesire Alanı'nın hayırlı olması temennisinde bulunan Bitlis Valisi Oktay Çağatay ise, şunları söyledi:

"Şu anda bulunduğumuz yer belediyemizin yaptığı güzel bir alan. Burası eskiden hakikaten kötü bir görüntüdeydi. İlgilendiler, duvar ördüler, zemin düzeltildi belediyemiz tarafından yapılan çalışmayla. Burası güzel bir mesire alanı oldu. Altınkalbur Mesire Alanı inşallah hayırlı olacak. Önümüzdeki günlerde burayı biraz daha yapacağımız çalışmayla açılışını yapacağız. Vatandaşlarımızı buraya bekliyoruz. Herkese sağlıklı günler diliyoruz." (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir