• DOLAR 32.373
  • EURO 35.029
  • ALTIN 2322.24
  • ...
Kıbrıs sadece Türkler için değil, İslam alemi için önemli bir adadır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Genel Koordinatörü Cihangir İşbilir, Yakın Doğu Üniversitesi`nin ev sahipliği yaptığını ve YDÜ kampüsünün kendilerine kucak açtığını belirterek, İslam dünyasının 34 ülkesinden 210 gencin hepsinin, nitelikli ve sivil toplum mensubu lider gençler olduğunu söyledi.

 

Cihangir İşbilir, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği`nin gençlik buluşmalarının yanı sıra pek çok faaliyet yaptıklarını , 53 ülkeden 225 üyesi arasında bir birlik platformu olduğunu ve üyelerin birbirleriyle tecrübe transferi, bilgi alış verişi yaptığını belirtti.

 

İslam dünyasının sıcak bölgeleri Keşmir, Arakan, Suriye gibi bölgelerde bir çok konferans gerçekleştirdiklerini söyleyen İşbilir, Suriye`deki insani yardıma dikkat çekmek için \"Bir ekmek bir battaniye\" sloganı ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve 16 ayrı ülkede dahil olmak üzere kampanya başlattıklarına vurgu yaptı.

 

İşbilir, genç İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye`de ve yurt dışında olmak üzere yılda 2 defa İslam ülkelerinde gençlik buluşmaları tertip edildiğini söyledi.

 

\"Kıbrıs Sadece Türkler İçin Değil, Tüm İslam Alemi İçin Önemli Bir Adadır\"
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`ni tanımak istediklerini için 9. Gençlik Buluşmasını burada yaptıklarını söyleyen İşbilir, Kıbrıs`ın sadece Türkler için değil, İslam alemi için, Akdeniz için, Orta Doğu için, bölgesel ve küresel barış için önemli tarihi bir ada olduğunu ifade etti.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin İslam dünyası gençliğinin dikkatini çekmek ve KKTC`nin tanınmasını istediklerini söyleyen İşbilir, üyelerin sadece İslam ülkelerinden olmadığını bugün konferansta Belçika, Almanya, ABD, Rusya, Güney Afrika`dan İslam dünyası olmayan devletlerdeki müslüman temsilcilerinden de katılımcılar olduğuna vurgu yaptı.

 

Kampüsten hiç ayrılmadan faaliyetlerini yaptığını belirten İşbilir, bu konferansta İslam dünyasının sorunlarını konuştuklarını söyledi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir