• DOLAR 32.372
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2325.61
  • ...
`Hizmet için seferber olacağız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yaklaşık bir ay önce atanan Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Tercan, İLKHA`ya açıklamalarda bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nde daha önce yapılan projelerin olduğunu söyleyen Tercan, hedeflerinin ise, bu projeleri hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Tercan, "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`nde daha önce yapılan işler var ve benden önceki geçmiş yönetimin getirmiş olduğu projeler var. Bizim hedefimiz bu projeleri nasıl öne taşıyabiliriz diye çalışmalarımız var. Edindiğim bilgilere göre bu bölgelerde susuz tarımın ağırlıklı olduğu, kısmen de sulu tarımın olduğu, küçükbaş hayvancılığın yaygın olduğu ve büyükbaş hayvancılığın az olduğunu gördüm. Bu bölgede fıstık yetiştirmecilikte bir adım kat edilmiş" dedi.

Hayvancılığın olduğu yerlerde bahçe yetiştirmeciliğin zor olduğuna dikkat çeken Tercan, "Hayvancılık olduğu yerlerde bahçe yetiştirmecilik çok zordur. Bir de tarıma dayalı sanayide neler yapılabilir diye projelerimiz var. İleriki zamanlarda ilçelerimize gidip ve STK`larla oturup bu konular hakkında neler yapılabilinir diye istişarelerde bulunacağız. Özellikle birinci ayağı temel hedefimiz projeler dahilinde tarıma dayılı sanayide neler yapılabilir, çiftçilerimize ne kadar katkı sağlayabiliriz diye. Bizim amacımız şuandan itibaren proje birimi oluşturup arkadaşların bu konuda kafa yormalarını sağlayacağız. En az 3 tane ziraat mühendisi veteriner uzmanlığı ekibi oluşturacağız" ifadelerini kullandı.

İlçelerdeki ürünleri marka yapmak istiyoruz
Daha önceki işlere bakarak çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Tercan, "Daha önce bazı projeler yapılmış ama olumlu sonuç vermemiş. Bunlardan bir tanesi de kooperatifçilik çok iyi olmasına rağmen iyi bir yer tutmamış. Bunu da sorgulayacağız ve neden kooperatifçilik başarısız olmuş diye. Başarısız olan projeler için neler yapabiliriz diye çalışmalara gireceğiz ve bu da biraz zaman isteyen bir iş" şeklinde konuştu.

İlçelerde verimli olan yerlerde markalaşmak adına saha çalışmalarını hızlandıracaklarını söyleyen Tercan, "Sason`da çilek sahamız var, Sason balı var. Biz orada yeni yeni bahçeler kuruyoruz. Sahada çalışan arkadaşlarımızla bir toplantı yaptık ve herkesin kendi sorumlu alnıyla ilgili neler yapılabilir diye öneri getirmesini söyledik. Bizlerde ona göre ileriki zamanlarda Batman için en güzel şeyleri yapmak adına çalışacağız. Gercüş`te üzüm bahçeleri var ve neden oralarda bir fabrika olmasın. Arkadaşlar çalışma yaparak bizlerde olabilecek çalışmaları valiliğe sunacağız" dedi.

Amacımız hizmet etmektir
Batman merkezdeki hayvan yetiştiricilerine yönelik bir projelerinin olduğunu belirten Tercan, "Batman merkezdeki hayvan yetiştiricilere yönelik Organize Sanayi Bölgesi gibi merkezdeki hayvan yetiştiricilerini böyle bir yere taşımak için projemiz var. Ama öncelikle hayvan yetiştiricilerimiz bu konuda eğitmek gerekir. Kozluk`ta su ürünleriyle ilgili işletmelerimiz var. Burada sorunlar oluşmuş ve orada üretimi arttırmaya yönelik ne yapılabiliriz diye çalışmalarımız olacak. Su ürünleri halkın tercih ettiği bir beslenmedir. Buralar için olabilir her projeyi imkanlarımız dahilinde ve gücümüz yettiği sürece hayata geçirmek istiyoruz" dedi.

Batman için imkanlar dahilinde ellerinden gelen her şeyi ve daha fazlasını yapacaklarını vurgulayan Tercan, şu sözlerle konuşmasına son verdi, "Bütün ekibimiz ile birlikte seferber olacağız, Batman`a daha güzel ne yapabiliriz diye. Bizler bir ekip olarak çalışacağız ve sadece bir kişiyle endekslememek gerekir. Bir bütün olarak bütün imkânlarımızı seferber edeceğiz ki, Batman için en güzeli olsun. Temel amacımız insan odaklı mevzuat ve hukukun dışına çıkmadan ama hukukun güler yüzüyle, saygı, sevgi çerçevesinde insanlarımızı incitmeden hizmet etmeyi düşünüyoruz Allah nasip ederse."
(M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir