• DOLAR 32.318
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2292.994
  • ...
Apple, logosunda armut olan bir şirkete telif davası açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Isırılmış elma logosu kullanan Apple'ın, logo konusunda  son derece korumacı bir tutum sergilediği artık bilinen bir gerçek. Ancak teknoloji devi, zaman zaman bu tavrını abarttığı için tepkilerin odağı haline geliyor.

Apple'ın son telif kurbanı ise çocuklar için yemek öğünleri planlama uygulaması "Prepear" oldu. Uygulamanın armut çizimli logosu, Apple'ın dikkatini çekti ve ABD'li şirket telif şikayetiyle mahkemenin yolunu tuttu.

APPLE, KÜÇÜK ŞİRKETLERE LOGO KONUSUNDA BASKI UYGULUYOR
Prepear kurucularından olan şirketin baş işletme sorumlusu Russell Monson, Apple'ın meyve temalı logo kullanan küçük işletmelere baskı uyguladığını söyledi.

Küçük işletmelerin, Apple ile mücadele edecek kadar parası olmadığını vurgulayan Monson, Apple'ın bu konuda çok sert olduğunu belirtti.

PREPEAR BİR ÇALIŞANINI KAYBETTİ
Davadan önce yalnızca 5 çalışanı bulunan Prepear, Apple'ın açtığı davanın masraflarını karşılayabilmek için bir çalışanı ile yullarını ayırmak zorunda kaldı.

Şirketin bir diğer kurucu ortağı Natalie Monson ise Instagram'dan yaptığı paylaşımda, “İnsanlara Apple ürünlerini kullanmayı bırakın demiyorum. Ancak geri adım atmalarını sağlamamıza yardımcı olun. Apple'ın küçük işletmelere olan sert tutumuna karşı durmak ve logomuzu koruma hakkı için mücadele etmek, bizim için ahlaki bir sorumluluk.” ifadelerini kullandı.

Apple ise; Prepear'ın armut şeklindeki logosunun, Apple logosunun ‘ayırt edici özelliğini azaltacağı ve tüketicilerin Apple ve Prepear'ın hizmetlerini karıştıracağı gerekçesiyle yasal yollara başvurduğunu söylüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir