• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Temasta bulunduğu arkadaşlarını açıkladığı için iş yeri tarafından cezalandırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

9 Haziran 2020 tarihinde Covid-19 şüphesi ile Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden ve yapılan test sonucu Covid-19'a yakalandığını öğrenen Erensayın, test sonucunu çalıştığı Siirt MNG Kargo Şube Müdürü Ömer Zafer Ertene bildirdi.

 

Test sonucu pozitif çıkan Erensayın, diğer çalışan arkadaşlarının yakalanmaması ve önlemlerini almaları için temasta bulunduğu arkadaşlarının isimlerini il sağlık müdürlüğüne bildirdi.

Diğer çalışan arkadaşlarının ismini verdiği için çalıştığı kargo şirketi tarafından mağdur edildiğini belirten Erensayın, insani görevinin yerine getirdiği için mağdur edildiğini söyledi.

Pozitif test sonucunu bildirdiği Şube Müdürü Ömer Zafer Ertene ile o gün aralarında geçen telefon görüşmesini aktaran Erensayın, "Müdürüm, bana 'Seni il sağlık müdürlüğünden arayacaklar. Bana iş yerinde kimseyle temasta bulunmadığımı ve 2 gündür de işe gitmediğimi söylememi istedi.' Ben ise, bu şekilde davranamayacağımı ve arkadaşlarımın sağlığını tehlikeye sokamayacağımı söyledim. Bu nedenle 3 aydır işime dönemiyorum, bilinmeyen bir sebepten ötürü ücretsiz izne çıkarıldığım için hiçbir haktan faydalanamıyorum." iddiasında bulundu.

"İl sağlık müdürlüğüne temas ettiğim iş arkadaşlarımın ismini verdim pişman değilim"

Şube Müdürü Erten'in bütün ısrarlarına rağmen temasta bulunduğu iş yerindeki arkadaşlarının ismini verdiğini ifade eden Erensayın, şunları söyledi:

Benimde çocuklarım var, eşim böbrek nakli geçirdi nasıl arkadaşlarımı riske atabilirdim? Ben nasıl kendi ailemi düşünüp tehlikeye sokmadıysam, iş arkadaşlarımın da ailelerini düşündüm ve onları tehlikeye sokmadım. Sağlık Müdürlüğü, beni ve temas ettiğim arkadaşlarımı karantina altına aldı. Aradan 10 gün geçtikten sonra şube müdürüm beni arayarak ücretsiz izne çıkardığını söyledi ve başka da bir şey söylemedi. Ne sağlık durumumu sordu ne de bir ihtiyacımın olup olmadığını. Bu süreçte hastalığı hafif atlattığım için hastaneye yatmadım. Ailemden uzak bir yerde karantina sürecini atlattım. Benimde çocuklarım var, eşim böbrek nakli geçirdi, annem de 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olduğu için kendimi başka bir yerde izole etmek zorunda kaldım ve onlarla hiçbir şekilde temas kurmadım. Sonuçta bu ölümcül bir hastalık, her yere yayılıyor. Çalıştığımız iş yeri bir market veya bir kasap gibi değil, her yere girip çıkıyoruz, her yere bulaştırma riski var. Bu nedenden ötürü vicdanımın sesini dinledim, pişman da değilim.

"Böbrek hastası eşimin bazı ilaçlarını almakta zorlanıyorum"

İnsani vazifesini ve yetkililerin verdiği talimatı yerine getirdiği için mağdur edildiğini dile getiren Erensayın, bir an önce mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Erensayın, "Çok mağdurum. İşten çıkarmadıkları için de sigorta pirimim yatmıyor. Sadece sağlık hizmetinden faydalanabiliyorum, Şube müdürüme 2 defa gittim işe başlamak istediğimi söyledim ama ben bir şey yapamam, bölge böyle karar vermiş. Peki beni neden ücretsiz izne ayırdığını sordum? Ama herhangi bir cevap alamadım. Ben temas ettiğim arkadaşlarımın ismini verdiğim için siz beni ücretsiz izne ayırdınız, başka sebebi yok ki dedim. İşimde çok iyiydim, 5 yıldır çalıştığım iş yerinde hiçbir arkadaşım veya bir müşteri ile bir sıkıntı yaşamadım. Herkes benden memnundu, bazı müşteriler arayıp kargolarını soruyorlar. Mağduriyetimin bir an önce giderilmesini istiyorum. Böbrek hastası eşimin bazı ilaçlarını almakta zorlanıyorum. Benim tek suçum kendi sağlığımı düşündüğüm gibi arkadaşlarımın sağlığını düşündüm ama müdürüm bir gün olsun benim sağlığımı düşünüp beni aramadı." diye konuştu.

İddialar üzerine İLKHA muhabirinin telefonla görüştüğü MNG Kargo Siirt Şube Müdürü Ömer Zafer Ertene, iddiaların asılsız olduğunu, Coronavirus nedeni ile işlerin kötüye doğru gittiğini, bu nedenle elemanlar arasında performansı en düşük olan Erensayın'ı ücretsiz izne çıkardıklarını ileri sürdü.

Erensayın'ın ile aralarında geçen telefon görüşmesindeki iddiaları da cevaplayan Ertene, "Ben kendisine kesinlikle iş yerinde temas ettiğin arkadaşlarını ismini verme veya 2 gün işe gelmediğini söyle gibi cümleler kurmadım. Bunlar asılsız iddialardır." diyerek iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir