• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Giyilebilir kişisel klima
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bu sıcak yaz günlerinde serinlemenin en kolay yolu klimalı ortamlarda bulunmak. Giyilebilir teknolojiler sayesinde ise artık kendi klimanız gittiniz her yerde sizinle birlikte olabilir.

Sony

Sony tarafından geçen yıl geliştirilen ve bu yıl satışa sunulan Reon Pocket isimli cihaz, tişörtünüzün arka kısmında asılı kalacak şekilde takılıyor. Cihaz yaklaşık bir bilgisayar faresi büyüklüğünde.

Reon Pocket sadece soğutmuyor, kışın ısıtma özelliğine de sahip. Cihaz vücut sıcaklığını yaklaşık 13ºC düşürebiliyor ve 8ºC yükseltebiliyor. Sıcaklık kontrolü ise bir mobil uygulama ile yapılabiliyor. Kütlesi 85 gram olan cihaz iki saatte şarj olabiliyor ve tek şarj ile 90 dakika kullanılabiliyor.

Reon Pocket’ın çalışma prensibi, termoelektrik etkinin bir türü olan Peltier etkisine dayanıyor. Termoelektrik etki elektrik ve ısı enerjilerinin birbirine dönüşümüyle ilgilidir. Yani termoelektrik malzemelere elektrik potansiyel farkı uygulandığında malzemelerin sıcaklığı değişebilir ya da termoelektrik malzemelerin sıcaklığı değiştirildiğinde bir elektrik potansiyel farkı oluşabilir.

Kaynak, TÜBİTAK

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri