• DOLAR 32.372
  • EURO 34.984
  • ALTIN 2325.69
  • ...
Dünya Mali`de Müslümanlara Karşı Birleşmiş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fransız askerlerinin Kidal kentine girdiğini iddia eden Malili yetkili Haminy Maiga, "Fransız askerler havaalanını ele geçirdikten sonra kente giriş yaptı. Kentte şu anda çatışma yok. Fransız askerler kentin içine dağıldı ve iki helikopter havadan kenti gözetliyor" dedi.

Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Drian, kum fırtınası nedeniyle Fransız askerlerin havaalanında beklediğini ve kente giriş yapmadıklarını açıklamıştı.

Fransa ve Afrika askeri birliklerinin müdahalesi devam ederken, Mali ordusuna ait askeri zırhlı araçlar konvoy halinde başkent Bamako`da geçiş yaptı.

Olağanüstü halin devam ettiği ülkede, şehir merkezinde trafiğin aktığı bir yoldan geçiş yapan çok sayıda askeri birliğe, halkın tepkisiz kaldığı dikkat çekti.

EN BÜYÜK YARDIM JAPONYA`DAN
Mali`de Fransa ve Afrika Birliği öncülüğünde askeri operasyonu yürüten koalisyona en büyük mali destek ise Japonya`dan geliyor. Japonya, Mali`deki askeri operasyonlara 120 milyon dolar maddi yardımla ilk sırada yer alırken, ikinci sırada 96 milyon dolarla ABD bulunuyor. Almanya öncülüğündeki Avrupa Birliği`nin mali yardımı ise 67 milyon dolar.

Japonya`nın Mali`deki askeri operasyona en büyük mali desteği vermesinin altında, Çin`in Afrika`daki nüfuzunu her geçen gün arttırması gösteriliyor.

700 MİLYON DOLAR DAHA İSTEDİLER
Afrika Birliği, Mali`de Müslümanlara yönelik operasyonun daha hızlı ve başarılı bir şekilde yürütülmesi için acilen 700 milyon dolara ihtiyaç duyulduğunu açıkladı.

ntvmsnbc


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir