• DOLAR 32.403
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2325.07
  • ...
Sur Kaymakamlığından "Jandarmanın Kürtçe mevlid engellemesi" haberine ilişkin açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Satı Mahallesi'nde Kürtçe mevlit okuyan imamın jandarma tarafından uyarılarak mevlidin Türkçe veya Arapça okunmasının istediğine ilişkin bir haber yayımlandı.

İddialara ilişkin Sur Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu haberin asılsız olduğunu belirtilerek iddia reddedildi.

Açıklamada, "Bir haber sitesinde yer alan; Sur ilçesi Satı Mahallesi'nde, mahalle imamının taziyede Kürtçe Mevlit okuduğu için jandarma tarafından uyarıldığı ve mevlidin Türkçe veya Arapça okunmasını istediği iddiası, asılsız, yalan bir iddiadır. Böyle bir olay vuku bulmamıştır. Kürtçe mevlit okunması önünde hiçbir engel bulunmamaktadır." denildi.

Taziye sahipleri, mahalle imamı, mahalle muhtarı ve mahalle sakinlerinin hiçbir şekilde böyle bir hadisenin yaşanmadığını teyit ettiği belirtilen açıklamada, "İddia kurgulanmış bir kara propagandadır. Zira taziye evinin açık olmadığı, taziye kurulmadığı, mevlit okutulmadığı da bütün şahitlerin şahitliğiyle sabittir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Düzmece iddiayla ilgili haberde kullanılan fotoğraflar dahi; Satı köyüne ve Sur İlçesi Jandarma araçlarının fotoğrafı değildir. Vatandaşlarımızın huzurunu bozmak, ilçemizi, şehrimizi ve kardeşliğimizi karalamak üzere ortaya atılan iddia ve iddia sahiplerini şiddetle kınıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Söz konusu haberde yer alan iddialara ilişkin eski AK Parti Milletvekili Abdurrahman Kurt twitter hesabında "Köy benim, taziye benim, haber uzaylıların" açıklamasını yaptı. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir