• DOLAR 32.59
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2502.174
  • ...
Türkiye Genelinde Hava Durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK -Yapılan son değerlendirmelere göre; kuzey, iç ve doğuda aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak şeklindeki yağışların; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Kars ve Ardahan), Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay) ile Kayseri, Sivas ve Konya çevreleri ile İstanbul`un avrupa yakasında lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.
 

Hava sıcaklığı batı bölgelerde 3 ila 5 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.
 

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, ülkenin güneydoğusu ile Akdeniz kıyılarında batı ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esecek.
 

Kuvvetli Yağış Uyarısı
Yağışların Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzeyi (Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Kars ve Ardahan), Doğu Akdeniz (Adana, K.Maraş, Osmaniye ve Hatay) ile Kayseri, Sivas ve Konya çevreleri ile İstanbul`un avrupa yakasında lokal olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Sel, su baskını, yıldırım düşmesi, vb.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.
 

Bölgelere Göre Hava
MARMARA: Parçalı ve çok bulutlu, kuzeyi (İstanbul, Kırklareli, Edirne, Tekirdağ, Yalova, Kocaeli, Sakarya) kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların öğle saatlerinde İstanbul`un Avrupa yakasında lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.EGE: Parçalı ve çok bulutlu geçecek.
AKDENİZ: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Adana, Mersin, K.Maraş, Osmaniye, Hatay) ile öğle saatlerinden itibaren Isparta ve Burdur ile Antalya`nın kuzey çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; K.Maraş, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Eskişehir dışında bölge geneli aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Kayseri, Konya ve Sivas çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları (Zonguldak, Düzce, Bartın, Sinop)kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Doğu Karadeniz`de lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Erzincan, Tunceli, Erzurum, Bingöl, Kars ve Ardahan çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, G.Antep, Kilis, Adıyaman,Ş.Urfa ve Diyarbakır çevreleri kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
 

Bazı İllerde Beklenen Hava

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklarla kısa süreli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 13-24
İstanbul: Gökgürültülü sağanak yağışlı 19-24
İzmir: Parçalı bulutlu 19-29
Adana: Kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 18-28
Osmaniye: Kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 17-28
Mersin: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 20-29
Diyarbakır: Gökgürültülü sağanak yağışlı 13-28
Batman: Gökgürültülü sağanak yağışlı 11-28
Şanlıurfa: Az bulutlu, zamanla parçalı çok bulutlu, aralıklı gökgürültülü sağanak yağışlı 18-20
Gaziantep: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 15-26
Mardin: Parçalı ve çok bulutlu 17-25
Hakkari: Gökgürültülü sağanak yağışlı 11-19
Van: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı 9-19
Bingöl: Gökgürültülü sağanak yağışlı 13-21 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir