• DOLAR 32.381
  • EURO 35.192
  • ALTIN 2324.343
  • ...
Son 2 yılda "Profil Temelli Danışmanlık Sistemi" ile 1,8 milyon gence destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Temmuz 2018 ile Temmuz 2020 tarihleri arasında iş ve meslek danışmanlığı hizmeti kapsamında "Profil Temelli Danışmanlık modeliyle 1 milyon 867 bin gencin istihdama katılmalarının sağlandığını ve toplumun tüm kesimlerine hizmet ulaştırıldığını belirtti.

Bakan Selçuk, iş ve meslek danışmanlığı hizmetini daha etkin hale getirmek için 2018 yılının temmuz ayında İŞKUR aracılığıyla "Profil Temelli Danışmanlık" modelini başlattıklarını ifade ederek, bu modelle istihdamın artması için toplumun tüm kesimlerine hizmet ulaştırdıklarını ifade etti.

Selçuk, bireysel eylem planlarının hazırlanarak kişilerin işgücü piyasasındaki durumlarının düzenli olarak takip edildiğini belirterek şöyle konuştu:

Bu sistem sayesinde danışmanlık hizmetlerinin niteliğinin artırılmasını sağladık. Ekibimizi iş arayan, işveren, meslek danışmanlığı, engelli iş koçluğu ve iş kulübü liderliği şeklinde branşlara ayırdık. Her branş kendi hedef kitlesine özgü hizmet veriyor.

Bu süreçte üniversiteleri de yakından takip edildiğini belirten Bakan Selçuk, "Öğrencilere etkin bir şekilde iş ve meslek danışmanlığı hizmetinin sunulması için 'İŞKUR Kampüs' modelini yapılandırdık, 105 noktada hizmet verdik." diye konuştu.

Bakan Selçuk, İŞKUR bünyesindeki "İş Kulüpleri" ile kadınlar, gençler, engelliler ve eski hükümlüler gibi özel politika gerektiren gruplara yönelik yöntem ve motivasyon desteği verdiklerini söyledi.

Selçuk, 2018 yılı temmuz ayı başından 2020 yılı temmuz ayına kadar 15-24 yaş aralığındaki 35 bin 628 genç ile "İş Kulüpleri" eğitimi gerçekleştirdiklerini ifade etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir