• DOLAR 32.574
  • EURO 34.941
  • ALTIN 2426.025
  • ...
Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah Beyrut'taki patlamaya ilişkin konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Lübnan Hizbullahı Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, Beyrut Limanı'ndaki patlamanın ardından haklarındaki iddialara yanıt verdi.

Nasrallah, olayın Lübnan'ın çağdaş tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir olay olduğunu ifade etti.

Bazı Arap medyasının olayla ilgili Hizbullah’a yönelik suçlayıcı iddialarda bulunduğunu söyleyen Nasrallah, "Bunların amacı Lübnan halkını Hizbullah'a karşı kışkırtmaktı. Amaç Hizbullah'ı karalamaktı. Bu iddialar Hizbullah'a karşı yapılan en büyük zulümdü. Burada, Beyrut limanında Hizbullah'a ait her türlü silah ve patlayıcı madde deposunun varlığını açık bir şekilde reddediyorum. Hizbullah, Beyrut limanında hiçbir zaman böyle bir depoya sahip değildi." dedi.

Hizbullah'ın Beyrut limanından sorumlu olduğu yönündeki iddiaları reddeden Nasrallah, "Bunun gerçeği yansıtmadığını söylemeliyim. Beyrut limanında yetki sahibi değiliz ve bu limanda neler depolandığını da bilmiyoruz. Hizbullah Hayfa limanı hakkında Beyrut limanından daha çok şeyler biliyor olabilir, çünkü bu caydırıcılık denklemimizin bir parçasıdır." diye konuştu.

Nasrallah, "Olayın nedeni belirlenmeli ve suçun failleri adalete teslim edilmeli. Lübnan hükümetinden bu konuyu kararlılıkla ele almasını talep ediyorum." ifadesini kullandı. (İLKHA)

 



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir