• DOLAR 32.343
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2240.81
  • ...
Van’da işitme engellilere özel maske üretildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Covid-19 ile mücadele tedbirleri kapsamında maske kullanım zorunluluğu getirilmesi, işaret dili ve ağız hareketleriyle aralarında iletişim kuran işitme engellilerin işini zorlaştırdı. İpekyolu Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ve Van Olgunlaşma Enstitüsü iş birliği ile işitme engellilerin ağız hareketleri ile yüz mimiklerinin görülmesini sağlayan ağız bölümü şeffaf maske tasarladı.

Üretilen şeffaf maskeler, ilçede ikamet eden işitme engellilere dağıtılmaya başlandı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Sinan Aslan, Coronavirus salgınıyla mücadele sürecinde herkesin örnek dayanışma göstermesi gerektiğini söyledi.

Ağız bölümü kapalı maskeleri kullanan işitme engellilerin aralarında iletişim kurmakta zorlandığını gözlemlediklerini ifade eden Aslan, şunları söyledi:

"Bu nedenle Van Olgunlaşma Enstitüsü ile birlikte işitme engellilerin kullanımına uygun şekilde şeffaf maskeler üretmeye başladık. İşaret diliyle iletişim kurulurken jest ve mimikler büyük öneme sahip. Standart maskeler yüzün ağız kısmını tamamen kapattığı için işitme engellilerimiz rahat iletişim kuramıyor. Bunun üzerine personelimiz kısa sürede bu maskeleri tasarlayıp, dağıtımına başladı."(İLKHA)

 











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir