• DOLAR 32.519
  • EURO 34.586
  • ALTIN 2493.666
  • ...
​Ölüm ve yıkıma çok sevindi, İNSANA BENZİYOR AMA DEĞİL
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DIŞ HABERLER SERVİSİ 

Lübnan’da Başbakan Refik el-Hariri’ye 14 Şubat 2005 tarihinde düzenlenen suikasttan sonraki en büyük patlama Beyrut Limanı’nda yaşandı. Beş binden fazla insanın yaralandığı 132’den fazla insanın da hayatını kaybettiği açıklanan olayla ilgili soruşturmaların aylar, belki de yıllar alacağı tahmin ediliyor. Patlamanın ardında birçok ülke hayatını kaybedenler için taziyelerini bildirirken, birçok ülke de kardeş ülke Lübnan’a yardım etmek için ellerini sıvadı. Meydana gelen patlama kan emici ve fitneci Siyonistleri ise sevindirdi. Meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan patlamadan duyduğu memnuniyeti dile getiren sağcı Zehut (Kimlik) Partisi Başkanı ve eski Meclis Başkan Yardımcısı katil siyonist Moshe Feiglin küstahça: “Sevgililer günü (İbrani takviminde 4-5 Ağustos) onuruna, Beyrut Limanı'nda muhteşem bir havai fişek gösterisi seyrettik.” İfadelerini kullandı.

FEİGLİN'DEN KÜSTAH AÇIKLAMA: LÜBNAN'DA MUHTEŞEM BİR HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ SEYRETTİK

Beyrut Limanı'nda Salı günü patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm Beyrut'u sarsan çok güçlü bir patlama meydana gelmişti.

Patlamada terörist işgal rejiminin parmağının olduğu iddiaları ortaya atıldı. Bunun üzerine siyonist rejimden bir açıklama geldi. Terörist rejiminin sözde dışişleri bakanı Gabi Aşkenazi yerel bir televizyona yaptığı açıklamada ülkesinin patlamayla ilişkisi olduğu iddiasını reddetti ve kaza olabileceğini aktardı.

Ancak işgal rejimindeki sağcı Zehut (Kimlik) Partisi Başkanı ve eski Meclis Başkan Yardımcısı Moshe Feiglin, Beyrut Limanı'nda meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüne neden olan patlamadan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Kendisinin patlayıcılar konusunda bilgisi olduğunu ve daha önce tanık olduğu en büyük patlamanın 2,5 ton TNT patlayıcısının infilakı olduğunu belirten siyonist işgalci Feiglin, twitter hesabında şunları söyledi: “Beyrut Limanı'nda gördüğümüz ise bundan çok daha fazlasıydı ki küçük bir nükleer bomba gibi yıkıcı etkisi vardı. Sevgililer günü (İbrani takviminde 4-5 Ağustos) onuruna, Beyrut Limanı'nda muhteşem bir havai fişek gösterisi seyrettik. Bu cehennemin bize roket olarak düşeceğini biliyor muydun?”

Patlamanın gerçek bir "şükür günü" olduğunu ileri süren Feiglin, "sevgililer günü onuruna bu harika kutlamayı düzenleyenlere de teşekkür etme alçaklığını gösterdi.

Feiglin, 2013-2015 yıllarında Meclis'te Siyonist işgalcilerin sözde Başbakanı Binyamin Netanyahu liderliğindeki Likut Partisi'ni temsil etmişti. Feiglin'in partisi Zehut son seçimde ise barajı geçemedi.

LÜBNAN HÜKÜMETİNDEN YARALARI SARMAK İÇİN 'YARDIM PAKETİ'

Lübnan hükümeti, Beyrut'taki patlama sonrası facianın halk üzerindeki etkilerini hafifletmek için evleri zarar gören ailelere barınak sağlamak, yaralıların hastane masrafları için fon tahsis etmek gibi bir dizi çözümün yer aldığı yardım paketini açıkladı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yapılan yazılı açıklamada, Yüksek Savunma Konseyi'nin, başkent Beyrut'un "felaket bölgesi" ilan edilmesiyle ilgili önerilerini kabul ettiği belirtildi.

Çalışma Bakanlığı'ndan Trablus ve Sayda limanlarında ithalat ve ihracat işlemlerini güvence altına almak için gerekeni yapması istenen açıklamada, Yüksek Yardım Komisyonu'na evleri yaşanamayacak durumda olan ailelere barınak sağlama, bu vatandaşlar için okul ve otelleri açma talimatı verildiği aktarıldı.

BEYRUT VALİSİ: PATLAMANIN HASARI 15 MİLYAR DOLARA ULAŞABİLİR

Beyrut Valisi Mervan Abbud, televizyon kanalına yaptığı açıklamada, "Hasar çok büyük. Doğrudan ve dolaylı zararın 10 ila 15 milyar doları aştığını tahmin ediyoruz." dedi. Beyrut Valisi, patlamayı "Lübnan'ın modern çağda yaşadığı en büyük kriz ve felaket" olarak nitelendirdi.

Beyrut Valisi Mervan Abbud, daha önce yaptığı açıklamada ise Beyrut Limanı'nda meydana gelen patlamanın 3 ila 5 milyar dolar zarara yol açtığını belirtmişti.

TÜRKİYE'DEN GÖNDERİLEN YARDIMLAR LÜBNAN'A ULAŞTI

Beyrut'ta meydana gelen patlamanın ardından harekete geçen Türkiye, bölgeye ulaştırılmak üzere gönderdiği tıbbi yardım malzemeleri Lübnan'a ulaştı. Öte yandan bölgede arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere uzman personel de görevlendirildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "4 Ağustos Salı günü Beyrut Limanı’nda meydana gelen ve büyük bir faciaya neden olan patlama sonrası ülkemizin yardım elini Lübnan’a ulaştırdık. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla harekete geçen Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Türk Kızılayı bölgeye ulaştırılmak üzere tıbbi yardım malzemeleri ve ekipmanlar hazırladı. Ayrıca bölgede arama-kurtarma çalışmalarına katılmak üzere uzman personel de görevlendirildi. Yardım malzemeleri ve uzman personeli bölgeye ulaştırmak üzere de Türk Silahlı Kuvvetlerimize ait A400M tipi nakliye uçağı görevlendirildi. Tıbbi yardım malzemeleri, ekipmanlar ve arama-kurtarma personelini taşıyan uçağımız Ankara Etimesgut Havaalanı’ndan hareket ederek, yardım malzemelerini Lübnan’ın başkenti Beyrut’a ulaştırdı." ifadelerine yer verildi.

ABLUKA ALTINDAKİ GAZZE'DEN LÜBNAN'A 'BEYRUT, GÜÇLÜ OL' MESAJI

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nde, dünkü patlamayla sarsılan Lübnan halkına destek için gösteri düzenlendi. HAMAS'ın çağrısı üzerine Gazze'de gerçekleştirilen gösteriye onlarca Filistinli katıldı.

Göstericiler Lübnan ve Filistin bayraklarının yanı sıra "Filistin'den Lübnan'a: Acımız bir", "Beyrut, güçlü ol" gibi destek mesajları içeren dövizler taşıdı. HAMAS Sözcüsü Hazım Kasım, burada yaptığı konuşmada, "Beyrut Limanı'nda yaşanan elim olay nedeniyle hepimiz birlik ve beraberlik içinde Lübnan'daki halkımızın yanında yer alıyoruz." dedi.

Eylemin, Filistin meselesine destek olan Lübnan halkına duyulan vefanın bir göstergesi olduğuna işaret eden Kasım, bu felaketten kurtulana kadar HAMAS'ın Lübnan'daki tüm olanaklarının halkın hizmetinde olduğunu ifade etti.

DÜNYA BANKASI, BEYRUT PATLAMASINDAKİ ZARARIN TESPİTİ VE DESTEK İÇİN HAZIR OLDUĞUNU AÇIKLADI

Dünya Bankası yaptığı yazılı açıklamada, oluşan zararın hızlı bir tespiti ve patlamanın ardından Lübnan'ın ihtiyaçlarının belirlenmesine hazır olduğunu duyurdu. Açıklamada ayrıca Dünya Bankası Başkanı David Malpass, patlamadan zarar gören herkesle derin empati içinde olduğunu ifade etti.

TRUMP'TAN KAFA KARIŞTIRAN MESAJLAR

Beyrut'taki patlamanın "korkunç" olduğunu vurgulayan ABD Başkanı Donald Trump, "(Lübnanlılar) Bunun daha ne olduğunu bilmiyorlar, kimse bilmiyor. Şu anda incelemeler sürüyor. Olayda bazı bomba parçaları şeyler etrafa saçılmış, bu belki bir kazaydı belki de bir saldırıydı. Şu anda kimsenin bir şey söyleyebileceğini sanmam. Konuya bakıyoruz. Bazıları bunun saldırı olduğunu düşünüyor, bazıları düşünmüyor." dedi.

Trump, önceki gün yaptığı açıklamada ise patlamayı korkunç bir saldırı olarak nitelendirmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir